REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Desertai - geras dalykas. Dar geresnis dalykas - draugiški desertai. Taip, kalbu apie tą patį... daugeliui mūsų, dailios lyties atstovių, iki skausmo pažįstama tema.

REKLAMA
REKLAMA

Šįvakar mano virtuvėj svečiavosi desertas su idėja, pasiskolinta iš žurnalo "Puodeli Virk! Įvairūs apkepai".

REKLAMA

Pati gaminau ne visai pagal receptą, bet papasakosiu, kaip viskas buvo:

Naudojau:


  • porą rabarbarų stiebų, ~180g (galima naudot persikus)

  • 100ml pusiau saldaus (drąsiai galima pilti ir sausą, saldų ar kitokį) balto vyno

  • porą šaukštų medaus

  • pusę cinamono lazdelės

  • 3 kiaušinius

  • šiek tiek sviesto formelėms ištepti

  • cukraus pudros


Gaminau taip:



Rabarbarus nulupau, supjausčiau nedideliais gabaliukais, nuplikiau verdančiu vandeniu [galbūt to ir nereikėjo..], puode užviriau vyną su medum, dėjau ten rabarbarus, paviriau porą minučių. Šiaip vyno galima pilti šiek tiek daugiau, manau, nes man po virimo liko labai nedaug skysčio..

REKLAMA
REKLAMA



Išvirtus rabarbarus išimam iš vyno, dedam į sviestu pateptas formeles, iš vyno išimam cinamono lazdelę. Toliau reikėtų baltymus atskirti nuo trynių, pastaruosius dėti į dubenį ir jį kaitinti virš garų, maišyti ir po truputį pilti karštą vyną. Šitoj vietoj padariau klaidą (tinginiukas apėmė...), todėl tiesiog suplakiau trynius su karštu vynu. Atskirtai išplakiau baltymus iki standžių putų, abi mases sumaišiau ir pyliau ant rabarbarų. Kepiau ~10-12min, 180C karščio orkaitėj. Iškepus reikia apibarstyti cukraus pudra [ką iš pradžių pamiršau]. Rūgštelės mėgėjams patiks, mėgstantiems saldžiau, patariu dėti daugiau medaus.

Štai ir viskas, paprastas ir lengvas desertas.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų