migdolai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „migdolai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „migdolai“.
Kardiologė ragina dažniau valgyti 1 produktą: širdis padėkos
Kardiologė ragina į savo racioną įtraukti šį užkandį ir valgyti jį kuo dažniau – jos teigimu, tai padeda net 30 proc. sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų, kurios per metus nusineša milijonus gyvybių, riziką.
Širdies sveikata vis dar rūpinamasi nepakankamai – tai pasaulinio masto problema, kasmet pražudanti daugiau nei 20 mln. žmonių.
Itin svarbu mityba
Širdies ir kraujagyslių ligomis vadinamos bet kokios būklės, turinčios įtakos širdžiai arba kraujotakos sistemai.
Šie produktai arterijas valo kaip šluota: sveikata padėkos
Širdies ir arterijų sveikata yra didžiulė problema visame pasaulyje. Manoma, kad maždaug ketvirtadalį visų mirčių lemia širdies ir kraujagyslių ligos. Tai apima visas širdies ir kraujotakos sistemos ligas, tokias kaip širdies nepakankamumas, insultas ir koronarinė širdies liga.
Daktaras Ericas Bergas dalijasi devyniais maisto produktais, kuriuos reikia valgyti, kad išvalytumėte arterijas.
Išbandykite ypatingą receptą: šis pyragas patiks net didžiausiems gurmanams
Ruduo – puikus sezonas kepiniams. Jeigu norite išbandyti ką nors naujo, dalijamės itin gardaus medaus pyrago su migdolais ir kalendromis receptu.
Gaminimo instrukcija
Jums reikės:
Sviestas, 200 gr.
Cukrus, 200 gr.
Kiaušiniai, 4 vnt.
Citrina, 2 vnt.
Miltai, 150 gr.
Skystas medus, 6 v.š.
Kalendros sėklos, 1 v.š.
Malti migdolai, 150 gr.
Kepimo milteliai, 1 a.š.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Patepkite specialią kepimo skardą pyragui su šiek tiek sviesto.
Prieš naktį suvalgykite šį produktą: vienas, du ir jau miegosite
Geram miegui įtakos gali turėti tai, ką valgote likus kelioms valandoms iki miego. Tam tikri produktai ramina smegenis ir padeda užmigti, todėl specialistai ragina valgyti šiuos produktus prieš miegą – išsimiegosite puikiai.
Nerekomenduojama prieš pat miegą daug ir sočiai prisivalgyti, nes tai gali sukelti diskomfortą ir virškinimo sutrikimus, tačiau kai kurie užkandžiai išties padeda užmigti, tad nereikėtų bijoti jų suvalgyti prieš miegą.
Receptas. Pievagrybių sriuba su migdolų riešutais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek migdolų šiek tiek petražolių 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 250 gramų pievagrybių 1.5 litro vandens 120 gramų grietinėlės šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto 1 valgomasis šaukštas sultinio (daržovių, sausas) PARUOŠIMO BŪDAS: Pievagrybius susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su pora šaukštų aliejaus.
Receptas. Greitai paruošiami purūs keksiukai
INGREDIENTAI: 1 vienetas bananų 6 valgomieji šaukštai cukraus šiek tiek migdolų (drožlės) 2 vienetai kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų kefyro 60 gramų sviesto 1 sauja razinų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius sumaišyti su kefyru ir cukrumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Ištirpintą ir atvėsintą sviestą supilti į kiaušinių masę. Miltus berti į skystą masę, sumaišyti.
Receptas. Varškės rutuliukai su staigmena viduje
INGREDIENTAI: 50 gramų aguonų 100 gramų alyvuogių (įdarytos citrinomis arba paprastos) 50 gramų migdolų 50 gramų saulėgrąžų 50 gramų spanguolių (džiovintos) 100 gramų varškės šiek tiek druskos 50 gramų sezamo sėklų PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Varškę sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos. 2. Pasiruoškite riešutus ir sėklas, kuriuose apvoliosite sūrio rutuliukus.
Receptas. Bandelės su razinomis ir riešutais
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 50 gramų migdolų (kapoti arba lazdyno riešutai) 2 vienetai kiaušinių 500 gramų kvietinių miltų 130 gramų pieno (šiltas) šiek tiek druskos 130 gramų sviesto (tirpintas) 100 gramų razinų 1 vienetas mielių (sausos, pakeliuose) 2 vienetai vanilinio cukraus (pakeliuose) PARUOŠIMO BŪDAS: Moliniame dubenyje sumaišyti miltus su mielėmis.
Receptas. Migdoliniai keksiukai su baltuoju šokoladu
INGREDIENTAI: 80 gramų migdolų (plokštelės) šiek tiek vanilės (esencija) 2 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 100 gramų pieno 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek vanilinio cukraus 120 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius, vanilės esenciją, cukrų ir pieną išplakti. Įmaišyti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, vanilinį cukrų, migdolų plokšteles.
Receptas. Baltos duonos suflė su migdolais
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų šiek tiek cinamono 50 gramų cukraus 100 gramų migdolų šiek tiek vanilės 4 vienetai kiaušinių 200 gramų batono 1 stiklinė pieno 50 gramų sviesto 100 gramų razinų PARUOŠIMO BŪDAS: 200 gramų baltos duonos (4 riekeles) išmirkyti piene, pertrinti. Supilti ištirpintą svietą, nuvalytus ir sugrūstus migdolus, cukrų, 4 kiaušinių trynius, vieno apelsino ar citrinos nutarkuotą žievelę, razinas, cinamoną ir vanilę.
REKLAMA
REKLAMA