REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ruduo – puikus sezonas kepiniams. Jeigu norite išbandyti ką nors naujo, dalijamės itin gardaus medaus pyrago su migdolais ir kalendromis receptu.

Ruduo – puikus sezonas kepiniams. Jeigu norite išbandyti ką nors naujo, dalijamės itin gardaus medaus pyrago su migdolais ir kalendromis receptu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo instrukcija

Jums reikės:

  • Sviestas, 200 gr.
  • Cukrus, 200 gr.
  • Kiaušiniai, 4 vnt.
  • Citrina, 2 vnt.
  • Miltai, 150 gr.
  • Skystas medus, 6 v.š.
  • Kalendros sėklos, 1 v.š.
  • Malti migdolai, 150 gr.
  • Kepimo milteliai, 1 a.š.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Patepkite specialią kepimo skardą pyragui su šiek tiek sviesto.

REKLAMA

Dubenyje sutrinkite sviestą su cukrumi ir gerai išmaišykite. Įmuškite vieną kiaušinį, įdėkite valgomą šaukštą miltų ir vėl gerai išmaišykite. Tuomet įmuškite likusius kiaušinius ir įtarkuokite citrinos žievės, bei įspauskite citrinos sulčių.

Pilkite į tą patį dubenį skystą medų ir maišykite.

Kitame dubenyje išmaišykite kalendros sėklas, likusius miltus, kepimo miltelius, migdolus. Tuomet juos supilkite į pirmąjį dubenį ir vėl gerai išmaišykite.

Kepkite pyragą orkaitėje apie 50 minučių, kol švelniai paruduos jo viršus. Pabarstykite, jei norite, prieš patiekdami, ant pyrago dar kalendros sėklų.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų