Konservuoti žirneliai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Konservuoti žirneliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Konservuoti žirneliai“.
Ši sriuba taps šeimos favorite: greita ir skanu
Ieškote kuo nustebinti šeimą? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius siūlo išbandyti greitą ir paprastą konservuotų žirnelių sriubos receptą.
Receptas. Salotos su menkių kepenėlėm
INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų šiek tiek vyšninių pomidorų šiek tiek ridikėlių šiek tiek salotų (aisbergo) šiek tiek menkių (kepenėlės, aliejuje) šiek tiek svogūnų laiškų šiek tiek konservuotų žirnelių šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Agurkus, pomidorus, ridikėlius, salotas, svogūno laiškus supjaustyti ir sudėti į dubenį. Suberti žirnelius, berti druskos, pipirų.
Receptas. Makaronų mišrainė
INGREDIENTAI: 300 gramų makaronų 200 gramų sparaginių pupelių (arba jauna cukinija (virta arba kepta)) 200 gramų paprikų (geltona ir raudona) 3 vienetai pomidorų pastos 5 valgomieji šaukštai konservuotų žirnelių šiek tiek druskos šiek tiek majonezo Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Naminė balta mišrainė
INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių (virtos) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai morkų (virtos) 2 vienetai kiaušinių (kietai virti) šiek tiek majonezo 2 vienetai marinuotų agurkų 100 gramų konservuotų žirnelių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite kubeliais išvirtas morkas bei bulves, agurkus ir kietai virtus kiaušinius. Supilkite žirnelius, pasūdykite, papipirinkite, užpilkite majonezo, išmaišykite ir valgykite.
Receptas. Jaučio liežuvio užkanda
INGREDIENTAI: 300 gramų jautienos liežuvio (virtas) 3 valgomieji šaukštai majonezo 100 gramų konservuotų žirnelių PARUOŠIMO BŪDAS: Ši užkandėlė labai tinka prie raudono vyno taurės ar šalto alaus su kepta duonyte! Liežuvį supjaustykime, įdekime žirnelių ir šalia majonezo. Jei norite, galite padaryti salotas, tuomet liežuvį pjaustykite kubeliais.
Receptas. Kumpio ir dažovių drebučiai
INGREDIENTAI: šiek tiek krapų šiek tiek morkų (konservuotos) 200 mililitrų majonezo šiek tiek konservuotų žirnelių šiek tiek konservuotų kukurūzų šiek tiek želatinos šiek tiek kumpio 250 mililitrų sulčių Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Želatiną išbrinkinti šlakelyje sultinio ir ištirpinti. Pusę jos sumaišyti su sultiniu, likusią dalį – su majonezu.
Receptas. Rusiškos salotos
INGREDIENTAI: 200 gramų bulvių (virtos) 100 gramų svogūnų 300 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas) 1 vienetas silkių 1.5 stiklinės majonezo 150 gramų raugintų agurkų 100 gramų konservuotų žirnelių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Išmirkyta silkė nuvaloma ir, išrinkus kaulus, supjaustoma kubiukais. Kumpis ir visos daržovės supjaustoma kubiukais, pasūdoma ir, užpylus majonezu, sumaišoma. Sudėjus į salotinę, salotos papuošiamos svogūnų griežinėliais.
Receptas. Netikras Simonos zuikis
INGREDIENTAI: 100 gramų abrikosų (džiovinti) 4 vienetai bulvių 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai morkų (virtos) 2 vienetai svogūnų 1 kilogramas kiaulės faršo 2 vienetai kiaušinių 1 vienetas konservuotų žirnelių (indelis) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (maltai mėsai) 2 vienetai kiaušinių (virti, smukinti) PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius.
Receptas. Žuvies apkepas
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai morkų 300 gramų ryžių šiek tiek majonezo 200 gramų konservuotų žirnelių 200 gramų konservuotų kukurūzų 700 gramų jūros lydekų (filė) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (žuvies) 200 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti apvoliojus miltais keptuvėje.
Receptas. Tarpušvenčio salotos
INGREDIENTAI: 150 gramų rūkytos vištienos 2 vienetai marinuotų agurkų 150 gramų konservuotų žirnelių 150 gramų marinuotų pievagrybių 1 vienetas rausvųjų svogūnų 1 gabalas saliero stiebų 1 sauja žaliųjų vynuogių 1 vienetas obuolių 2 valgomieji šaukštai majonezo (MangoMajo) 1 žiupsnelis juodųjų pipirų 3 vienetai kiaušinių (virti) 1 saujelė krabų Paruošimo laikas: Apie 20 min.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Sumuštinių duonos krepšeliai su rūkytos žuvies mišraine
INGREDIENTAI: šiek tiek lydekų (jūros, rūkyta) šiek tiek majonezo šiek tiek konservuotų žirnelių šiek tiek svogūnų laiškų šiek tiek duonos (sumuštinių) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Sumuštinių duoną iškočioti ir sudėti į keksiuko formeles, suformuojant krepšelius. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir paskrudinti apie 10 min. Žuvį nukaulinti ir susmulkinti, suberti žirnelius, susmulkintus svogūnų laiškus, majonezą ir viską išmaišyti.
Receptas. Virtos daktariškos dešros dubenėliai su daržovėmis
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto paprikų (raudona) 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų 1 vienetas konservuotų žirnelių (mažuose indeliuose) 8 vienetai dešros (Biovela, griežinėliai) 2 valgomieji šaukštai aliejaus 20 gramų sviesto Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Žirnelius nusunkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite miltus, įpilkite kelis šaukštus marinato nuo žirnelių, įberkite druskos pagal skonį ir suberkite smulkintas morkas ir papriką.
Receptas. Salotos su kepta vištiena
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 stiklinės porų (smulkintas) 200 gramų vištos filė (kepta orkaitėje) šiek tiek majonezo 1 konservuotų žirnelių šiek tiek druskos 0.5 vieneto pekino kopūstų PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustykite kubeliais. Pekino kopūstą bei porą susmulkinkite. Viską sudėkite į salotinę, suberkite žirnelius, prieskonius ir pagardinkite majonezu. Išmaišykite.
Receptas. Kiaušinių keksiukai su virta dešra
INGREDIENTAI: 6 vienetai kiaušinių 100 gramų dešros (Biovela) 50 gramų paprikų (pjaustyta) 0.5 vieneto pomidorų pastos (pjaustytas) 20 gramų sūris (smulkintas) 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai konservuotų žirnelių 0.5 arbatinio šaukštelio sodos šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek svogūnų laiškų Paruošimo laikas: Apie 30 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išplakite kiaušinius, juos pasūdykite.
Receptas. Grybų mišrainė
INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių (virti) 200 gramų majonezo 200 gramų konservuotų žirnelių šiek tiek prieskonių (pipirai, druska ir kt.) 200 gramų grybų (marinuoti) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius supjaustyti, sudėti grybus, žirnelius, prieskonius pagal skonį ir viską sumaišyti.
Receptas. Mišrainė su lašiša
INGREDIENTAI: 200 gramų ryžių 70 gramų lašišų (rūkyta, filė) 1 stiklinė konservuotų žirnelių 3 vienetai kiaušinių 0.5 vieneto citrinų šiek tiek majonezo Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje, nusunkti, atvėsinti. Žirnelius nuvarvinti. Kiaušinius išviti, atvėsinti, nulupti ir sukapoti. Lašišą supjaustyti mažais kubeliais. Citriną smulkiai supjaustyti.
Receptas. Salotos "Amūras"
INGREDIENTAI: 3 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 0.5 vieneto konservuotų žirnelių šiek tiek aliejaus 100 gramų žuvies (karšto rūkymo) PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną supjaustyti plonais žiedais, pomidorus - skiltelėmis, žuvį - juostelėmis. Viską sumaišyti su žirneliais ir aliejumi. Salotos turėtų nusistovėti šiek tiek, tada bus skanesnės.
Receptas. Vištienos krūtinėlė įdaryta daržovėmis
INGREDIENTAI: 20 gramų morkų šiek tiek porų 200 gramų vištos filė 30 gramų konservuotų žirnelių šiek tiek prieskonių šiek tiek žiedinių kopūstų 20 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Daržoves susmulkinti. Po to vištienos krūtinėlės dalis įpjauti, kad į jas būtų galima dėti daržoves. Tada sudėti daržoves, apibarstytas prieskoniais, ir kepti įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Receptas. Salotos su rūkyta skumbre
INGREDIENTAI: 1 vienetas obuolių 4 vienetai kiaušinių 400 gramų skumbrių (rūkyta) šiek tiek majonezo 300 gramų konservuotų žirnelių 1 sauja žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkinkite žuvį (be kaulų). Išvirkite ir nulupkite kiaušinius. Po to supjaustykite kubeliais. Obuolį nulupkite ir sutarkuokite. Žalumynus sukapokite. Viską sumaišykite su majonezu. Jei trūksta prieskonių, pagardinkite druska ir pipirais.
Receptas. Baltoji mišrainė
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių (su lupenomis) 4 vienetai morkų (virtos) 5 vienetai marinuotų agurkų 3 vienetai kiaušinių (virti ) 1 skardinė konservuotų žirnelių šiek tiek majonezo šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirtas su lupenomis bulves ataušinti, nulupti ir supjaustyti kubeliais. Morkas, kiaušinius, agurkus taip pat supjaustyti kubeliais. Viską sudėti į dubenį, pridėti konservuotų žirnelių.
Receptas. Mišrainė
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 3 vienetai kiaušinių (virti) 200 mililitrų majonezo 3 vienetai marinuotų agurkų 300 gramų konservuotų žirnelių 300 gramų dešros (virta) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Dešrą, agurkus bei kietai išvirtus kiaušinius supjaustyti kubeliais, svogūną smulkiai sukapoti ir sudėti viską kartu su žirneliais į vieną dubenį. Dėti majonezą, prieskonius pagal skonį ir viską išmaišyti.
Receptas. Dietinė mišrainė
INGREDIENTAI: 1 vienetas bulvių (virtos) 1 valgomasis šaukštas krapų 0.5 vieneto morkų (virtos) 1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų aliejaus (nerafinuotas) 1 valgomasis šaukštas konservuotų žirnelių šiek tiek druskos 0.5 vieneto burokėlių (virti) PARUOŠIMO BŪDAS: Daržoves supjaustyti kubeliais, sumaišyti su žirneliais, pasūdyti ir sumaišyti su aliejumi. Mišrainę sudėti į lėkštutes ir paskaninti smulkintais krapais.
Receptas. Karštos užkandėlės
INGREDIENTAI: 10 vienetų batono 1 vienetas svogūnų 1 vienetas pomidorų pastos 50 gramų karštai rūkyto kiaulienos kumpio 50 gramų sūris 1 saujelė konservuotų žirnelių Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Batono riekeles supjaustykite per pusę. Dėkite ant skardos, išklotos folija. Kumpelį, pomidorą supjaustykite kubeliais, svogūną nedideliais gabaliukais, užtarkuokite sūrio, berkite žirnelių.
Receptas. Įdaryti kiaušiniai su krienų padažu
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų šiek tiek konservuotų žirnelių 100 gramų kiaulienos kumpio 5 vienetai kiaušinių 1 valgomasis šaukštas majonezo šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas padažo (krienų) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius kietai išvirti. Išvirusius užpilti šaltu vandeniu ir palaikyti. Nuluptus kiaušinius perpjauti pusiau, išimti tynius. Baltymų puseles išdėlioti ant lėkštutės, trynius sudėti į dubenėlį ir sutrinti.
Receptas. Mišrainė su šprotais
INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių (virtos) 1 vienetas svogūnų 3 vienetai marinuotų agurkų šiek tiek konservuotų žirnelių šiek tiek šprotų (1 dėžutė) PARUOŠIMO BŪDAS: Viską supjaustyti, įdėti žirnelių pagal skonį, užpilti majonezu, išmaišyti. Skanu su balta duona.
Receptas. Mišrainė su rūkyta vištiena ir makaronais
Mišrainę skaniausia gaminti ir valgyti su mažais makaronais.
INGREDIENTAI: 0.5 pakelio makaronų (geriausia maži) 200 gramų rūkytos vištienos (apytikriai) 100 gramų fermentinio sūrio (mėgstamas, apytikriai) 0.5 skardinės konservuotų žirnelių 0.5 galvos rausvųjų svogūnų 2 valgomieji šaukštai majonezo 1 žiupsnelis druskos šiek tiek malti juodieji pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Saldžiarūgštis vištienos troškinys
Tai yra labai lengvai ir greitai pagaminamas paprastas patiekalas, kuris ne tik paprastas, bet ir labai skanus. Jei patinka svogūnai galima dėti ir jų, o vietoje bulvių krakmolo galima naudoti kukurūzų krakmolą ir dar pridėti pupelių daigų - patiekalo nepagadins. Prie šio patiekalo tiks ne tik ryžiai, bet ir salotos.
Receptas. "Žaliosios" kalmarų salotos
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų šiek tiek alyvuogių (žaliosios, papuošimui) šiek tiek salotų (papuošimui) šiek tiek svogūnų (žalieji) šiek tiek majonezo 300 gramų konservuotų žirnelių šiek tiek kalmarų (konservuoti) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Agurkus, kalmarus, žaliuosius svogūnėlius supjaustyti, sumaišyti su konservuotais žirneliais ir majonezu. Salotinę papuošti žaliais salotų lapais, mišrainę - žaliosiomis alyvuogėmis.
Receptas. Įdarytas sumuštinis „Bombonešis“
INGREDIENTAI: šiek tiek majonezo šiek tiek konservuotų žirnelių šiek tiek dešros (rūkyta, arba karbonadas) šiek tiek pieno šiek tiek bandelių šiek tiek kečupo PARUOŠIMO BŪDAS: Įpjauname bandelės viršų, jos vidų išminkome, kad būtų daugiau vietos, į bandelės vidų įdedame 2-3 arbatinius šauktelius majonezo, tada įpilame kečupo (pagal skonį). Supjaustome dešrą arba karbonadą (jei darote su šaltu karbonatu, jį supjaustykite ir pakepkite keptuvėje, kad būtų karštas...
Receptas. Itališka daržovių sriuba
INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų (skiltelė) šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 1 stiklinė morkų (pjaustyta kubeliais) 2 vienetai pomidorų pastos 0.5 stiklinės pupelių 4 valgomieji šaukštai ryžių 0.5 stiklinės salierų (pjaustyti) 0.5 stiklinės svogūnų (pjaustyti) 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 0.5 stiklinės konservuotų žirnelių 1 valgomasis šaukštas pieno (tarkuotas) šiek tiek druskos 4 valgomieji ša...
Receptas. Spalvota bulvių košė
INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių šiek tiek krapų (arba petražolės) 2 vienetai morkų šiek tiek svogūnų (laiškai) šiek tiek pieno šiek tiek konservuotų žirnelių PARUOŠIMO BŪDAS: Išverdam smulkintas bulves ir morkas. Sutrinti, įdėti truputį sviesto, įpilti šlakelį pieno. Sutrynus įkratyti konservuotų žirnelių, smulkintų svogūnų laiškų ir smulkintų krapų arba petražolių. Viską atsargiai išmaišyti, kad nesusitraiškytų žirneliai.
Receptas. Balta mišrainė
INGREDIENTAI: 6 vienetai bulvių (virtos) 2 vienetai morkų (virtos) 1 vienetas raugintų agurkų 200 gramų konservuotų žirnelių 2 vienetai kiaušinių (virti) 2 valgomieji šaukštai majonezo 1 arbatinis šaukštelis druskos 1 žiupsnelis juodųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Visas stambias daržoves, kiaušinius susmulkinti, sumaišyti su druska, pipirais, majonezu.
Receptas. Prancūziškos salotos
INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių (virtos) 1 vienetas morkų 4 vienetai obuolių 0.5 vieneto salierų 3 vienetai kiaušinių (virti) 1 stiklinė majonezo 2 vienetai marinuotų agurkų 0.5 litro konservuotų žirnelių šiek tiek druskos 50 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Mažais kubiukais supjaustyta morka ir smulkiai sukapotas salieras patroškinami svieste. Baigiant troškinti, sudedami žirneliai. Kiek patroškinus, daržovės atšaldomos.
Receptas. Balta mišrainė
INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai morkų 2 vienetai kiaušinių (virti) 6 valgomieji šaukštai majonezo 3 vienetai marinuotų agurkų (didesni) 120 gramų konservuotų žirnelių 150 gramų dešros (Daktariška) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves ir morkas išverdame su lupenomis. Išvirus bulvėms ir morkoms nulupame jas ir supjaustome nedideliais kubeliais.
Receptas. Kiaulės liežuvio salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek krapų 1 vienetas svogūnų (nedidelis) 1 vienetas kiaulės liežuvio (karštai rukytas) šiek tiek majonezo 50 gramų konservuotų žirnelių šiek tiek druskos šiek tiek garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulės liežuvį supjaustykite juostelėmis. Kubeliais supjaustykite agurką. Gražiomis juostelėmis supjaustykite svogūną.
Receptas. Žalių pomidorų salotos žiemai
INGREDIENTAI: 1 kilogramas morkų 1 kilogramas paprikų 3 kilogramai pomidorų pastos (žali) 1 kilogramas svogūnų 250 mililitrų acto 650 gramų konservuotų žirnelių 3 valgomieji šaukštai druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Prieskoniai kiekvienam stiklainiui 750 ml: 40 ml aliejaus, 2-3 kartieji pipirai, 2 kvapnieji pipirai, 2 gvazdikėliai, lauro lapelis. Pomidorus, svogūnus, morkas ir paprikas supjaustyti norimais kubeliais ir pasūdytame vandenyje apvirti apie 10 min.
Receptas. Tuno tortas
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų (kepinti, įdarui) 2 vienetai kiaušinių 3 vienetai kiaušinių (virti, įdarui) 600 gramų kvietinių miltų šiek tiek tunų (smulkintas, aliejuje, įdarui) 400 gramų majonezo ("Helmann`s") 400 gramų konservuotų žirnelių (įdarui) 225 gramai grietinėlės šiek tiek druskos 300 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Torto lakštų gaminimas.
Receptas. Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 2 česnakų šiek tiek česnakų (laiškiniai) šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų šiek tiek laurų lapų (lapai) 1 vienetas morkų 1 vienetas porų šiek tiek rozmarino 3 vienetai vištienos blauzdelių 7 vienetai kiaušinių (virti) 50 gramų juodųjų alyvuogių (be kauliukų) 50 gramų žaliųjų alyvuogių (be kauliukų) 100 gramų konservuotų žirnelių 150 gramų konservuotų pupelių...
Receptas. Sočios salotos su vištiena
INGREDIENTAI: 200 gramų vištiena (kepta namuose) 150 gramų marinuotų pievagrybių 1 vienetas paprikų 1 gabalas porų 150 gramų žiedinių kopūstų 100 gramų konservuotų žirnelių 100 gramų konservuotų kukurūzų 1 pundelis krapų 2 žiupsneliai druskos 2 valgomieji šaukštai majonezo Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Visus ingredientus susmulkinti, jei reikia, ir sumaišyti su majonezu.
Receptas. Mišrainė su jūros kopūstais ir žuvimi
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų (rauginti) šiek tiek cukraus šiek tiek imbierų (maltas) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 100 gramų jūros kopūstų 200 gramų kopūstų (rauginti) 1 vienetas morkų (virtos) šiek tiek petražolių 1 vienetas pomidorų pastos (sūdyti) 1 valgomasis šaukštas spanguolių 0.5 stiklinės majonezo 2 valgomieji šaukštai konservuotų žirnelių šiek tiek druskos 1 vienetas burokėlių (virti) 60 gramų žuvies (karšt...
Receptas. Lietuviškos salotos
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (virtos) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai morkų (virtos) 100 gramų kiaulienos kumpio (virtas) 1 vienetas kiaušinių (virtas) šiek tiek majonezo 2 vienetai marinuotų agurkų 100 gramų konservuotų žirnelių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kumpį ir kitus ingridientus supjaustykite kubeliais, suberkite žirnelius, lengvai pamaišykite, pasūdykite, papipirinkite, užpilkite majonezu ir dar pamaišykite.
Receptas. Krabų lazdelių salotos
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų 2 vienetai ryžių (maišeliai) šiek tiek majonezo 1 vienetas konservuotų žirnelių (skardinė) 1 vienetas konservuotų kukurūzų (skardinė) 1 vienetas krabų lazdelių (pakelis) šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome agurkus ir krabų lazdeles (pjaustyti kuo smulkiau). Nusunkti žirnelius ir kukurūzus, viską suberti į didelį indą, sudėti ryžius. Įdėti du tris didelius šaukštus majonezo ir viską sumaišyti.
Receptas. Salotos su vištiena
INGREDIENTAI: 200 gramų rūkytos vištienos 2 vienetai raugintų agurkų 200 gramų konservuotų žirnelių 1 gabalas porų 150 gramų marinuotų pievagrybių 2 valgomieji šaukštai majonezo Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Visus ingredientus susmulkinti ir išmaišyti su majonezu.
Receptas. Grybų salotos
INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių (virtos) šiek tiek krapų 2 vienetai morkų (virtos) 1 vienetas svogūnų (mažas) 2 vienetai marinuotų agurkų 0.5 stiklinės konservuotų žirnelių 1 stiklinė grybų (marinuoti) PARUOŠIMO BŪDAS: Padažui papildomai reiks: 75 g. grietinės, 75 g. majonezo, 1 arbatinis šaukštelis garstyčių, truputį krapų. Morkas, bulves, agurkus ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite žirnelius, grybus ir užpilkite padažu.
Receptas. Velykiniai kiaušiniai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 100 gramų kukurūzų 2 vienetai paprikų 200 gramų jautienos (ar liežuvis, virtas) 15 vienetų kiaušinių (lukštų sveikų) 100 gramų konservuotų žirnelių šiek tiek druskos 2 litrai sultinio šiek tiek želatinos (priklauso kokia, 2L skysčiui) šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Šiuo būdu galima paruošti ir saldų desertą su vaisiais ir žėlė. Patiekalą ruoškite 1-2 dienas iki patiekimo.
Receptas. Kiauliena bulgariškai
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 5 vienetai paprikų šiek tiek petražolių 2 vienetai svogūnų 600 gramų kiaulienos 0.5 stiklinės konservuotų žirnelių šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai aliejaus 1 vienetas čili pipirų (nemaltas, mažas) 250 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma vidutinio dydžio gabalais ir kartu su stambiai supiaustytais svogūnais apkepinama verdančiame aliejuje.
Receptas. Rasakilos sriuba
INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių 20 gramų kopūstų 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas konservuotų žirnelių šiek tiek druskos 500 mililitrų sultinio 50 gramų raskilos (lapai ir ūgliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Į mėsos sultinį įdėti morkų, svogūnų, bulvių, kopūstų, žalių žirnelių ir pavirti. Paskui įdėti smulkiai supjaustytų jaunų spindinčiosios rasakilos lapų ir ūglių, petražolės lapų ir virti 3 minutes.
Receptas. Šparagų salotos
INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių (virtos) 1 vienetas morkų (virta) 1 vienetas marinuotų agurkų 100 gramų konservuotų žirnelių šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai grietinės 100 gramų šparagų PARUOŠIMO BŪDAS: Šparagai išverdami, supjaustomi 2 cm ilgio gabaliukais, bulvės ir morka supjaustomos kvadratėliais, o agurkai griežinėliais. Visos daržovės sumaišomos ir užpilamos grietine.
Receptas. Sūrio salotos su žirneliais
INGREDIENTAI: 1 sauja česnakų (laiškiniai) 2 vienetai kiaušinių (virti) šiek tiek majonezo 1 vienetas konservuotų žirnelių (indelis) 400 gramų sūris Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Sūris sutarkuojamas smulkia tarka, kiaušiniai susmulkinami, suberiami žirneliai ir maišoma su majonezu. Puošiama supjaustytais svogūno ar česnako laiškais ir valgoma su juoda rugine duona.
Receptas. Konservuotų žirnelių su salieru salotos
INGREDIENTAI: 3 česnakų 1 vienetas obuolių 1 vienetas salierų 3 valgomieji šaukštai majonezo 0.5 litro konservuotų žirnelių šiek tiek druskos šiek tiek citrinos rūgšties PARUOŠIMO BŪDAS: Išverdame salierą. Nuluptą obuolį ir virtą salierą stambiai sutarkuojame ir apšlakstome citrinos rūgštimi. Česnaką smulkiai sukapojame. Paruošti šie produktai sumaišomi su žirneliais ir majonezu. Viską pagardiname druska ir gerai išmaišome.