REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • 2 česnakų
  • šiek tiek česnakų (laiškiniai)
  • šiek tiek čiobrelių
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek krapų
  • šiek tiek laurų lapų (lapai)
  • 1 vienetas morkų
  • 1 vienetas porų
  • šiek tiek rozmarino
  • 3 vienetai vištienos blauzdelių
  • 7 vienetai kiaušinių (virti)
  • 50 gramų juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
  • 50 gramų žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
  • 100 gramų konservuotų žirnelių
  • 150 gramų konservuotų pupelių
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų ikrų (juodieji)
  • 1 valgomasis šaukštas želatinos
  • 500 gramų žiedinių kopūstų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vištieną išmirkyti.
    Nulupti nuo kulšelių odelę.
    Virti vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru.
    Virti ilgai, kol mėsa visiškai atsiskiria nuo kaulų. Aš vandens pyliau daugiau, nes norėjau, kad šaltiena būtų skaidresnė.
    Kalafiorus apie 2 min. pavirti - kad būtų nepervirę.
    Išvirusią mėsą supjaustyti, šiek tiek pasilikti pamaišymui su daržovėmis, likusia iškloti lėkštės dugną. Viduryje padėti 3 stambiai supjaustytus kiaušinius.
    Konservuotus žirnelius ir pupeles nuvarvinti, žalias vynuoges susmulkinti, įpjaustyti česnako, krapų, saują apvirtų kalafiorų žiedynų, įberti pagal skonį pipirų, druskos, suberti atsidėtą vištieną ir išmaišyti.
    Mišrainę suversti ant kiaušinių - suformuoti salą.
    Man prireikė pusės litro perkošto sultinio. Kadangi vištieną viriau didesniame kiekyje vandens, norėdama kad šaltiena tikrai sustingtų dar papildomai ištirpinau sultinyje didelį šaukštą želatinos.
    Per kelis kartus, pilant šaukštu nuo lėkštės kraštų supilti sultinį. Staigiai ir iškarto pilant ,,sala'' gali išsilakstyti. Galiausiai šiek tiek jau stingstančio sultinio užpilti ir ant pačio vidurio - kad būtų tvirtas pagrindas florai ir faunai.
    Kai drebučiai jau beveik sušalę, metas Velykų salą papuošti. Joje, kaip rodo nuotraukos iš interneto, auga palmės, jūra drumzlina, nes lavos gabalai ,,puošia ''pakrantę.
    ,,Lavą'' suformavau iš juodųjų ikrų, pakrantes, apželdinau apvirtais kalafiorais. Palmės padarytos iš alyvuogių, suvertų ant rozmarino. Galiausiai labai paprastai pagaminau viščiukus. Juos ir palmes sudėjau ant visai sustingusio pagrindo.
    Šio patiekalo receptą, išvaizdą sugalvojau pati. Gaminau pagal savo šeimos skonį, tad jame galima daug ką keisti - vietoj pupelių galima naudoti kukurūzus, užpilti galima ne vištienos sultiniu, bet atskirai išvirtu daržovių su prieskoniais nuoviru su želatina - bus skaidriau, bet aš gaminau tradiciškai.
    Galiausiai patiekalą apšlakstyti citrina.

    Du viename - ir tradiciška ir naujoviška.

Autorius: Regina

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • 2 česnakų
  • šiek tiek česnakų (laiškiniai)
  • šiek tiek čiobrelių
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek krapų
  • šiek tiek laurų lapų (lapai)
  • 1 vienetas morkų
  • 1 vienetas porų
  • šiek tiek rozmarino
  • 3 vienetai vištienos blauzdelių
  • 7 vienetai kiaušinių (virti)
  • 50 gramų juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
  • 50 gramų žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
  • 100 gramų konservuotų žirnelių
  • 150 gramų konservuotų pupelių
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų ikrų (juodieji)
  • 1 valgomasis šaukštas želatinos
  • 500 gramų žiedinių kopūstų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vištieną išmirkyti.
    Nulupti nuo kulšelių odelę.
    Virti vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru.
    Virti ilgai, kol mėsa visiškai atsiskiria nuo kaulų. Aš vandens pyliau daugiau, nes norėjau, kad šaltiena būtų skaidresnė.
    Kalafiorus apie 2 min. pavirti - kad būtų nepervirę.
    Išvirusią mėsą supjaustyti, šiek tiek pasilikti pamaišymui su daržovėmis, likusia iškloti lėkštės dugną. Viduryje padėti 3 stambiai supjaustytus kiaušinius.
    Konservuotus žirnelius ir pupeles nuvarvinti, žalias vynuoges susmulkinti, įpjaustyti česnako, krapų, saują apvirtų kalafiorų žiedynų, įberti pagal skonį pipirų, druskos, suberti atsidėtą vištieną ir išmaišyti.
    Mišrainę suversti ant kiaušinių - suformuoti salą.
    Man prireikė pusės litro perkošto sultinio. Kadangi vištieną viriau didesniame kiekyje vandens, norėdama kad šaltiena tikrai sustingtų dar papildomai ištirpinau sultinyje didelį šaukštą želatinos.
    Per kelis kartus, pilant šaukštu nuo lėkštės kraštų supilti sultinį. Staigiai ir iškarto pilant ,,sala'' gali išsilakstyti. Galiausiai šiek tiek jau stingstančio sultinio užpilti ir ant pačio vidurio - kad būtų tvirtas pagrindas florai ir faunai.
    Kai drebučiai jau beveik sušalę, metas Velykų salą papuošti. Joje, kaip rodo nuotraukos iš interneto, auga palmės, jūra drumzlina, nes lavos gabalai ,,puošia ''pakrantę.
    ,,Lavą'' suformavau iš juodųjų ikrų, pakrantes, apželdinau apvirtais kalafiorais. Palmės padarytos iš alyvuogių, suvertų ant rozmarino. Galiausiai labai paprastai pagaminau viščiukus. Juos ir palmes sudėjau ant visai sustingusio pagrindo.
    Šio patiekalo receptą, išvaizdą sugalvojau pati. Gaminau pagal savo šeimos skonį, tad jame galima daug ką keisti - vietoj pupelių galima naudoti kukurūzus, užpilti galima ne vištienos sultiniu, bet atskirai išvirtu daržovių su prieskoniais nuoviru su želatina - bus skaidriau, bet aš gaminau tradiciškai.
    Galiausiai patiekalą apšlakstyti citrina.

    Du viename - ir tradiciška ir naujoviška.

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų