kepsniai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kepsniai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kepsniai“.

Veganas kieme šašlykus kepantiems kaimynams grasina teismu: bendruomenė šokiruota

Vienas vyras socialiniame tinkle paklausė vartotojų, ar gali paduoti į teismą kaimynus, kurie savo sode kepa kepsnius, nors žino, kad jis yra veganas ir kad jam nepatinka sklindantis kepamos mėsos kvapas. Jam teko praryti karčios realybės piliulę. Veganas sukėlė pasipiktinimą atskleidęs, kad nori paduoti į teismą kaimynus už tai, kad šie kepa kepsnius savo nuosavoje teritorijoje.
2024-03-10

Pasakė, kiek kartų per savaitę galima valgyti kiaulieną: nerizikuokite sveikata

Kai už lango spaudžia šaltukas, norisi sotesnio maisto, tad mitybos racioną papildo ir daugiau patiekalų iš mėsos. Kiaulienos nugarinę įprasta naudoti šašlykams, tačiau ji puikiai tiks ir orkaitėje keptiems sultingiems kepsniams, o su prieskoninių žolelių bei medaus marinatu tikrai sužadins skonių receptorius ir nustebins šeimos narius. Tačiau gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad kiauliena – riebi mėsa, tad reikėtų jausti saiką.
2024-01-16

Šis šnicelių receptas nukels atgal pas Mamą: skonis vertas 10 balų

„Šis nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greitai pagaminamas ir neužims daug laiko. Iš šios normos pagaminsite 6–7 vidutinio dydžio šnicelius“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė. Šniceliams reikės: 500 g kiaulienos faršo; 2 riekių juodos duonos; 100 ml pieno; 2 kiaušinių; 1 skiltelės česnako galvutės; svogūno; druskos; maltų pipirų; 1 stiklinės maltų džiūvėsių; aliejaus kepimui.
2023-12-07

Atskleidė močiutės firminių kepsnių receptą: giria visi vaikai

„Senai planavau pagaminti troškintus karbonadus. Tai mano žento Močiutės receptas, už kurį esu labai dėkinga. Vis tik ne veltui vaikai taip giria šį firminį Močiutės receptą. Troškinti karbonadai išties labai labai gardūs“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
52 2023-03-07

Įspėja šašlykų ir kepsnių mėgėjus: šios klaidos gali baigtis liūdnai

Tikriausiai daugelis lietuvių neįsivaizduoja savaitgalių be laiko praleidimo gamtoje, valgant ant žarijų paruoštus šašlykus ar kepsnius. Tačiau specialistai skuba įspėti, kad kepta mėsa gali būti ne tik skani, bet ir pavojinga sveikatai. Apie tai, kodėl reikėtų nepiktnaudžiauti grilyje ruoštais patiekalais ir kaip paruošti mėsą, kad ji būtų nekenksminga sveikatai, naujienų portalui tv3.lt papasakojo biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė.
2022-09-02

Pigu, greita ir skanu: šie vištienos kepsneliai sužavės visus

„Pasidalinsiu gardžia idėja, kuri puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Dažniausia vištienos kepsnius gaminu su džiūvesėliais. Tačiau radusi virtuvės spintelėje kukurūzų dribsnių likutį, net nedvejodama nusprendžiau juos sunaudoti kepant vištieną. Kepsniai gavosi labai gardūs... Traški plutelė, vištiena sultinga, o ir virtuvėje sugaišau 12–15 minučių“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
2022-08-31

Šie kiaulienos kepsneliai patiks visiems: tiks ir pietums, ir Velykoms

„Ieškantiems greitai paruošiamos vakarienės idėjų – kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu per 30 minučių (ar mažiau!). Kartais juk taip sunku sugalvoti ką čia vėl paruošus vakarienei, tad visada gerai pasižvalgyti ir pasižymėti greitos vakarienės receptus. Ir be abejo, kuo mažiau ingredientų, tuo geriau. Taip paruoštais kepsneliais galite nustebinti ne tik šeimos narius, bet ir svečius.
2022-04-07

Jautienos kepsnys su salotomis ir balta žuvimi: nustebins kiekvieną svečią

Paslapčių, kaip pagaminti tobulą patiekalą, yra daugybė. Viena iš jų – tobulai parinkti prieskoniai, todėl TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco praėjusį sekmadienį paskyrė būtent jiems. Žiūrovai sužinojo daugybę naudingų patarimų – nuo to, kaip iš tiesų reikėtų naudoti prieskonius, iki to, kaip išvengti dažno virtuvėje daromų klaidų.   Gian Luce taip pat parodė, kaip pagaminti jautienos antrekotą ir baltą žuvį su pavasariškomis salotomis.
2022-03-30

Labai skanus šoninės suktinis: puikiai tiks šventiniam stalui

Žinomas virtuvės šefas Gian Luca Demarco praėjusį sekmadienį TV3 žiūrovus pakvietė kiek kitokiai „La maistas“ laidai. Jis ne tik aplankė nuo karo siaubo pabėgusius ir mūsų šalyje prisiglaudusius ukrainiečius, bet kartu su savo bičiuliu, Lietuvoje gyvenančiu ukrainiečiu režisieriumi Aleksu Matvejevu, ruošėsi pagaminti jiems maisto. Kartu jie gamino ir šoninės suktinį.
2022-03-21

Nostalgiški minkšti kotletai pagal Iloną: „Reikalauju išbandyti“

„Tokius kotletus valgėme valgyklose. Jie tobuli, sultingi ir purūs, tiesiog tirpsta burnoje, aš reikalauju juos išbandyti! O paruošti labai paprasta ir lengva 20 kotletų iš 1 kg maltos mėsos. Tad labai pigu, nostalgiška ir tobulai skanu mėgstantiems naminį paprastą maistą. Bulvių košei yra atskira odė, orinė, puri, glotni, švelni išplakta su mikserio šluotele ir taip, tai ne tas pats kas sublenderiuota tyrė“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
2022-03-17
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų