fermentinis sūris

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „fermentinis sūris“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „fermentinis sūris“.

Šis produktas – aukso gysla žarnynui: ragina valgyti dažniau

Nedaugelis kulinarinių produktų gali pasigirti tokiu turtingu palikimu kaip fermentinis sūris. Sena praktika, kurios metu iš pieno gaminami įvairūs gardžiausi sūriai, tapo šimtmečius gyvuojančia gamybos tradicija. Vis dėlto, anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, fermentinio sūrio vartojimo normos nėra visur vienodos, todėl reikėtų atsižvelgti į savo šalies specialistų siūlomą rekomendaciją.
2023-08-15

Receptas. Sumuštinis „Monte Cristo“

Sumuštiniui pagaminti naudokite mėgstamą kumpį (tiks tiek kiauliena, kalakutiena ar vištiena) ir mėgstamą šviesų sūrį (tačiau paprasčiausia ir turbūt skaniausia su sūriu skirtu sumuštiniams). Manau rasite sau labiausiai patinkantį sumuštinio variantą ir galėsite mėgautis puikiu skoniu.
2022-03-03

Receptas. Gardusis tortilijų apkepas

Lengvai paruošiamas ir itin gardus patiekalas, norintiems kažko naujo ir paprasto pietų stalui. INGREDIENTAI: 8 vienetai tortilijos 500 gramų kiaulės faršo 200 gramų fermentinio sūrio 1 vienetas svogūnų 1 vienetas paprikų 1 vienetas pomidorų pastos 4 valgomieji šaukštai pieno 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 2 valgomieji šaukštai grietinės 3 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai šiek tiek česnakinio pa...
2022-03-02

Receptas. Koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle

Koldūnai iškepa labai minkšti, o padažas tiesiog sujungia visus ingredientus į nerealiai skanų patiekalą. Jei neturite grietinėlės virtuvėje, vietoj jos galite naudoti riebesnį pieną. Geriausia koldūnus kepti tokio dydžio formoje, kad koldūnai nebūtų vienas ant kito, tad jei gaminsite dvigubą porciją – naudokite dvi kepimo formas arba vieną didelę.
2022-02-28

Receptas. Kesadilijos su įvairių daržovių įdaru

INGREDIENTAI: 1 stiklinė kukurūzų 3 vienetai morkų 2 vienetai paprikų (raudonoji) 2 vienetai paprikų (žalioji) 1 vienetas svogūnų 1 stiklinė žirnių 1 ir 3/4 stiklinės kvietinių miltų 0.5 stiklinės pieno (šiltas (arba vanduo)) 1 stiklinė fermentinio sūrio (tarkuotas) 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 0.5 stiklinės grietinės 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 0.5 vieneto pekino kopūstų PARU...
2022-02-28

Receptas. Apkepas "Stebuklingos kalvos"

INGREDIENTAI: 1 vienetas žiedinių kopūstų 4 vienetai bulvių 200 gramų graikinių riešutų (smulkinti) 100 gramų džiūvesėlių 200 gramų fermentinio sūrio 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 skiltelės česnakų 2 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek druskos šiek tiek kario šiek tiek aliejaus Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kalafiorus apverdame, kad vos suminkštėtų.
2022-02-26

Receptas. Pomidorų ir cukinijų apkepas

Rudenį dažnai turime gėrybių iš daržo, o dar gerosios močiutės, mamos mums prideda ir nežinome, ką iš jų daryti. Suvartoti reikia greitai, tad mintis buvo padaryti apkepą. Paprasta, pakankamai greita ir skanu.
2022-02-25

Receptas. Lavašas su pievagrybių-sūrio-kiaušininių-kaparėlių įdaru

INGREDIENTAI: 2 vienetai svogūnų (nedideli) 2 vienetai kiaušinių (kietai virti) šiek tiek majonezo (be konservantų) 400 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 1 vienetas lavašo 100 gramų fermentinio sūrio šiek tiek juodųjų pipirų 1 sauja kaparėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnus supjaustome kubeliais. Pievagrybius supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.
2022-02-25

Receptas. Sūrio ir varškės užtepėlė

INGREDIENTAI: 100 gramų varškės 50 gramų fermentinio sūrio 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek paprikų (malta, saldžioji arba aitrioji) šiek tiek batono šiek tiek majonezo šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: 1.Sūrį labai smulkiai sutarkuojame, tada ant viršaus dedame varškę, suberiame druską ir pipirus bei paprikos miltelius. 2. Į bendrą masę įspaudžiame česnako skilteles. Viską gerai išmaišome.
2022-02-25

Receptas. Mišrainė su rūkyta vištiena ir makaronais

Mišrainę skaniausia gaminti ir valgyti su mažais makaronais. INGREDIENTAI: 0.5 pakelio makaronų (geriausia maži) 200 gramų rūkytos vištienos (apytikriai) 100 gramų fermentinio sūrio (mėgstamas, apytikriai) 0.5 skardinės konservuotų žirnelių 0.5 galvos rausvųjų svogūnų 2 valgomieji šaukštai majonezo 1 žiupsnelis druskos šiek tiek malti juodieji pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min.
2022-02-24
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų