REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baklažanas - išskirtine violetine spalva nusidažiusi daržovė naudinga ne tik savo antioksidacinėmis savybėmis, bet turinti daug magnio, geležies, B grupės vitaminų, mažai kalorijų bei daug maistinių skaidulų.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai baklažanų
  • 400 gramų maltos mėsos
  • 4 vienetai svogūnų
  • 300 gramų fermentinio sūrio (tarkuotas)
  • 3 vienetai pomidorų pastos
  • 3 skiltelės česnakų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek malti juodieji pipirai
  • šiek tiek prieskonių (žolelės)
  • šiek tiek aliejaus

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 3

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Smulkiai supjaustome vieną svogūną ir apkepame aliejuje. Dedame maltą mėsą ir dar trumpai apkepame. Gardiname druska, maltais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, gerai išmaišome.
  2. Baklažaną kelis kartus išilgai įpjauname, tik ne iki galo, tarpus pabarstome druska ir paliekame 20 min. Nuplauname, nusausiname.
  3. Pomidorus, svogūnus ir česnakus supjaustome griežinėliais ir dedame į baklažanų tarpus, pabarstome prieskoninėmis žolelėmis. Sudedame į skardą.
  4. Ant viršaus beriame apkeptą maltą mėsą.
  5. Kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min. Pabarstome tarkuotu sūriu. Vėl kepame orkaitėje, kol sūris susilydys.

Autorius: Loreta Ideenguru

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų