REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai baklažanų
  • 1 litras voveraičių
  • 4 vienetai bulvių
  • 200 gramų grietinės
  • 1 sauja krapų
  • šiek tiek fermentinio sūrio
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek pipirai
  • šiek tiek druskos

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai baklažanų
  • 1 litras voveraičių
  • 4 vienetai bulvių
  • 200 gramų grietinės
  • 1 sauja krapų
  • šiek tiek fermentinio sūrio
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek pipirai
  • šiek tiek druskos

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Baklažanus perpjauti pusiau, išskobti ir apšlakstyti vandens ir druskos tirpalu. Palikti taip pastovėti 15 - 20 minučių. Pašauti į įkaitintą orkaitę.
  2. Tuo tarpu, kol kepa baklažanai į įkaitintą aliejų sudėti apkepti (ant didelės ugnies) gabaliukais supjaustytas bulvės ir voveraites, pagardinti druska bei pipirais. Apkepus, sudėti grietinę ir, maišant, dar troškinti (sumažinti ugnį) keletą minučių.
  3. Iš orkaitės išėmus apkepusius baklažanus, į juos sudėti keptuvės turinį ir vėl pašauti į orkaitę įkaitintą 180 C laipsnių 30 - 40 minučių (baklažanas turi būti minkštas ir sultingas, o voveraitės su bulvėmis - iškepę). Jei norit, prieš baigiant galite užbarstyti tarkuoto fermentinio sūrio, bet nebūtina.

    Patiekiant, pabarstyti smulkintais krapais.

Autorius: Vida

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų