Erškėtis (erškėtrožė)
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Erškėtis (erškėtrožė)“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Erškėtis (erškėtrožė)“.
Receptas. Erškėtuogių uogienė
INGREDIENTAI: 1 kilogramas cukraus 2 kilogramai erškėtrožių (uogos) 1 lašas vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus išgramdomos plaukuotos sėklelės. Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas, į jį suberiamos paruoštos uogos ir 5 min. verdamos. Po to pastatoma vėsioje vietoje, kad uogos prisigertų cukraus.
Receptas. Agrastų kompotas pagal Gitą
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo agrastų 300 gramų cukraus (rudasis) 0.5 stiklinės erškėtrožių (žiedlapiai) 0.5 litro vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Užvirti puode vandenį su cukrumi. Užvirus vandeniui sudėti agrastus bei erškėtrožės žiedlapius ir pavirti apie 20 min., kol kompotas įgaus rausvą spalvą. Tikrai puikaus aromato ir skonio kompotas. Skanaus.
Receptas. Sandros erškėtuogių uogienė
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus (400-500) 1 kilogramas erškėtrožių (uogos) PARUOŠIMO BŪDAS: Erškėtuoges išdarinėti ir perplauti keliskart, pakeičiant vandenį. Po to sumalti, ir apiberti cukrumi. Taip laikyti per naktį, kol atsiras sirupo. Virti ant nedidelės ugnies nuolat maišant apie 30 - 40 min. Jei trūksta, dar įberti cukraus. Dar karštas sudėti į stiklainiukius. Labai geras daiktas žiemą, kai skauda gerklytę. Pasidarykit arbatytės.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Obuolių sriuba su erškėtuogėmis
INGREDIENTAI: 1/10 gramo cinamono 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 valgomasis šaukštas erškėtrožių (džiovintos uogos) 2 vienetai obuolių 50 gramų batono 500 gramų vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Erškėtuoges užpilti verdančiu vandeniu, uždengti ir pavirti 5 min. Erškėtuogių užpilui duoti nusistovėti 3-5 val. Perkošti. Sudėti cukrų ir cinamoną, užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Tada sudėti smulkiai pjaustytus arba sutarkuotus obuolius ir atvėsinti.
Receptas. Obuolių ir erškėtuogių sriuba
INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų (žievelė) šiek tiek cukraus 2 stiklinės erškėtrožių (sultys) 2 valgomieji šaukštai krakmolo šiek tiek lazdyno reišutų 2 vienetai kiaušinių (baltymai) 2 stiklinės obuolių sulčių 2 stiklinės vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Vanduo su citrinos žievele ir cukrumi užvirinamas, supilamas šaltame vandenyje išmaišytas krakmolas ir sultys.
Receptas. Pyragėliai „Valentina“
INGREDIENTAI: 1 vienetas bananų 4 arbatiniai šaukšteliai erškėtrožių (uogienė, arba apelsinų džemas) 200 gramų tešlos (sluoksniuota, lakštas) PARUOŠIMO BŪDAS: Sluoksniuotos tešlos lakštą perpjaunam į 4 lygias dalis. Vieną pusę pyragėlio aptepame uogiene, o kitą - įpjauname kryželiu. Uždengiame ir šonus apspaudome šakute. Bananą supjaustome griežinėliais ir sukišame juos „per langelį“ į pyragėlio vidų.
REKLAMA
REKLAMA
