• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas cukraus
  • 2 kilogramai erškėtrožių (uogos)
  • 1 lašas vandens

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus išgramdomos plaukuotos sėklelės.
    Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas, į jį suberiamos paruoštos uogos ir 5 min. verdamos.
    Po to pastatoma vėsioje vietoje, kad uogos prisigertų cukraus.
    Sekančią dieną uogos iš sirupo išgriebiamos tiesiai į švariai paruoštus stiklainius, sirupas užvirinamas ir užpilamas ant uogų.
    Stiklainiai uždaromi stikliniais arba pridengiami metaliniais dangteliais ir kaitinami 80 laipsnių temperatūroje 15 min.
    Iškaitinti indai iš karto hermetiškai uždaromi.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų