Paukštiena - lengvai virškinama mėsa, turtinga baltymų. Ją mėgsta visi: ir vaikai, ir suaugusieji bei senyvo amžiaus žmonės.
Paukštieną lengva skaniai ir greitai pagaminti. Prieš naudojant patartina nuimti odą, nes joje gausu cholesterolio. Ypač maistinga balta krūtinėlės mėsa.
Šiam patiekalui reikės:
2 vištos krūtinėlės, svogūnas, 2 morkos, truputis saliero, lauro lapeliai, pipirai, druskos pagal skonį, šaukštas manų kruopų, kiaušinis.
Vištieną atskiriame nuo kaulo ir sumalame. Iš kaulų, morkų, saliero ir svogūno bei prieskonių išverdame sultinį, perkošiame per sietelį. Morkas ir svogūną taip pat sumalame, sudedame vištieną, manų kruopas, kiaušinį, prieskonius ir išmaišę formuojame kukulius. Verdame juos pasūdytame vandenyje. Išvirusius sudedame į karštą sultinį ir patiekiame su grietine.