• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sūris turi daug baltymų, jis plačiai naudojamas kulinarijoje užpilams ir padažams paskaninti, be to, sudaro kai kurių desertų pagrindą. Dažniausiai sūris valgomas su salotomis ir sumuštiniais, jo dedama į įvairius patiekalus.

REKLAMA
REKLAMA

Siūlome išsikepti sūrio sausainių:

Reikės: 120 g aštraus fermentinio sūrio, 120 g sviesto, 2 tryniai, stiklinė miltų, maltų  juodųjų pipirų, druskos. Masei: trynys, stiklinė pieno, 60 g fermentinio sūrio, 30 g sviesto.

REKLAMA

Iš tarkuoto sūrio, sviesto, trynių, miltų, pipirų ir druskos užminkome tešlą. Ją  plonai iškočiojame, formuojame sausainius ir kepame, kol pagels. Trynį, pieną ir tarkuotą sūrį kaitiname, bet neužverdame. Į ataušusią masę sudedame sviestą ir gerai išsukame. Atšaldyta mase aptepame sausainius (galima apibarstyti kapotais žalumynais ar riešutais). Pastatome šaltai.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų