Sūris turi daug baltymų, jis plačiai naudojamas kulinarijoje užpilams ir padažams paskaninti, be to, sudaro kai kurių desertų pagrindą. Dažniausiai sūris valgomas su salotomis ir sumuštiniais, jo dedama į įvairius patiekalus.
Siūlome išsikepti sūrio sausainių:
Reikės: 120 g aštraus fermentinio sūrio, 120 g sviesto, 2 tryniai, stiklinė miltų, maltų juodųjų pipirų, druskos. Masei: trynys, stiklinė pieno, 60 g fermentinio sūrio, 30 g sviesto.
Iš tarkuoto sūrio, sviesto, trynių, miltų, pipirų ir druskos užminkome tešlą. Ją plonai iškočiojame, formuojame sausainius ir kepame, kol pagels. Trynį, pieną ir tarkuotą sūrį kaitiname, bet neužverdame. Į ataušusią masę sudedame sviestą ir gerai išsukame. Atšaldyta mase aptepame sausainius (galima apibarstyti kapotais žalumynais ar riešutais). Pastatome šaltai.
Skanaus!