Po sočių savaitgalio pietų malonu prisėsti su svečiais ir namiškiais prie kavos puodelio ir namuose pagaminto deserto.
Desertui reikės:
750 g varškės sūrio, 200 abrikosų džemo, 150 g sviesto, 5 tryniai, 100 g džiovintų abrikosų, 250 g cukraus pudros, 1 stiklinė grietinėlės, išplaktos su vanile.
Sūrį pertriname per sietelį, pašildome džemą ir taip pat pertriname. Viską sumaišome. Sviestą išsukame su cukraus pudra. Maišant pakaitomis dedame po šaukštą trynių ir varškės masės. Sudedame susmulkintus abrikosus (truputį palikti papuošimui). Viską sudedame į dviguba marle išklotą formą su skyle (skysčiui išbėgti), lengvai paslegiame ir 12 val. palaikome šaltai. Išimame iš formos ir puošiame plakta grietinėle bei džiovintų abrikosų gabaliukais.