• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netradicinė indiška sriuba iš sveikų produktų.

Ingredientai:

2 šaukšteliai tarkuoto šviežio imbiero (arba 1 šaukštelis malto džiovinto

0,25 šaukštelio asafetidos

1 šaukštelis ciberžolės/ kurkuma

5 supjaustyti vidutinio dydžio pomidorai

2 šaukštai citrinos

1 šaukštas susmulkintos šviežios kalendros

200 g mung dalo (1 puodelis)

1,9 l vandens (8 puodeliai)

3 lauro lapai

1 šaukštas sviesto

2,5 šaukštelio druskos

2 šaukštai ghi (Ghi )

1 šaukštelis garstyčių sėklų

1 šaukštelis kmynų

2 sugrūsti džiovinti ankštiniai pipirai

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimas:

Dalą perrinkite ir neplautą suberkite į sunkų prikaistuvį.  Pastatykite ant silpnesnės negu vidutinės ugnies ir nuolatos maišydami 4-5 min. dalą spraginkite, kol didesnė jo dalis truputį parus. Suberkite dalą į metalinį koštuvą. Perplaukite po tekančiu vandeniu ir vėl suberkite atgal į prikaistuvį.

REKLAMA

Įpilkite vandens, sudėkite lauro lapus, sviestą ir druską Pastatykite puodą ant didelės ugnies ir užvirkite. Uždenkite ir 30 min. virkite ant vidutinės-didelės ugnies.

Kai dalas ims irti, mažame prikaistuvyje įkaitinkite ghi ir suberkite į jį garstyčių sėklas. Uždenkite. Kai jos liausis spragėję, igreitai suberkite kmynus, ankštinius pipirus,imbierą, asafetidą ir kurkumą. Maišydami kepinkite maždaug 20 sekundžių, po to sudėkite supjaustytus pomidorus ir minutę ar dvi juos kepkite pavartydami šaukštu.

Suverskite pomidorus ir prieskonius į sriubą uždenkite ir virkite ant mažos ugnies, kol dalas visiškai suvirs.

Pridėkite citrinos sulčių ir kalendros bei gerai išmaišykite.

Patiekite su bet kokiu ryžių valgiu arba indiška duona.



Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų