Netradicinė indiška sriuba iš sveikų produktų.
Ingredientai:
2 šaukšteliai tarkuoto šviežio imbiero (arba 1 šaukštelis malto džiovinto
0,25 šaukštelio asafetidos
1 šaukštelis ciberžolės/ kurkuma
5 supjaustyti vidutinio dydžio pomidorai
2 šaukštai citrinos
1 šaukštas susmulkintos šviežios kalendros
200 g mung dalo (1 puodelis)
1,9 l vandens (8 puodeliai)
3 lauro lapai
1 šaukštas sviesto
2,5 šaukštelio druskos
2 šaukštai ghi (Ghi )
1 šaukštelis garstyčių sėklų
1 šaukštelis kmynų
2 sugrūsti džiovinti ankštiniai pipirai
Gaminimas:
Dalą perrinkite ir neplautą suberkite į sunkų prikaistuvį. Pastatykite ant silpnesnės negu vidutinės ugnies ir nuolatos maišydami 4-5 min. dalą spraginkite, kol didesnė jo dalis truputį parus. Suberkite dalą į metalinį koštuvą. Perplaukite po tekančiu vandeniu ir vėl suberkite atgal į prikaistuvį.
Įpilkite vandens, sudėkite lauro lapus, sviestą ir druską Pastatykite puodą ant didelės ugnies ir užvirkite. Uždenkite ir 30 min. virkite ant vidutinės-didelės ugnies.
Kai dalas ims irti, mažame prikaistuvyje įkaitinkite ghi ir suberkite į jį garstyčių sėklas. Uždenkite. Kai jos liausis spragėję, igreitai suberkite kmynus, ankštinius pipirus,imbierą, asafetidą ir kurkumą. Maišydami kepinkite maždaug 20 sekundžių, po to sudėkite supjaustytus pomidorus ir minutę ar dvi juos kepkite pavartydami šaukštu.
Suverskite pomidorus ir prieskonius į sriubą uždenkite ir virkite ant mažos ugnies, kol dalas visiškai suvirs.
Pridėkite citrinos sulčių ir kalendros bei gerai išmaišykite.
Patiekite su bet kokiu ryžių valgiu arba indiška duona.
Skanaus!