• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tunas - neriebi, švelnaus skonio žuvis, kurios beveik visą masę sudaro proteinai. Tunai turi daug natrio, kalcio, fosforo, vitamino A, B, niacino.

REKLAMA
REKLAMA

Be daugybės baltymų, tuno mėsoje yra visas kompleksas amino rūgščių, būtinų raumenų augimui. Tunas - būtina sportininkų raciono dalis, be to, puikus dietinis produktas. Lietuvoje galima nusipirkti įvairiai konservuotų tunų, kurie labai tinka salotoms.

REKLAMA

Siūlome šį receptą su tunu:

250 g spiralinių makaronų, 2 šaukštai aliejaus, 3 kiaušiniai, 1 dėžutė konservuoto tuno, 20 juodųjų ir žaliųjų alyvuogių, petražolių, 1 stiklinė virtų pupelių, 2 svogūnai, 2 pomidorai, 2 šaukštai acto, druskos, maltų pipirų, 1 arbatinis šaukštelis medaus.

Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje, įpylę 2 šaukštus aliejaus. Makaronus nuplauname ir paliekame, kad nuvarvėtų. Kietai išverdame kiaušinius ir supjaustome į aštuonias dalis. Tuną ir petražoles susmulkiname, svogūnus supjaustome plonais griežinėliais, o pomidorus - kubeliais. Visus produktus sumaišome su makaronais. Iš aliejaus, acto, druskos, pipirų, medaus sumaišome padažą, užpilame juo produktus ir sudedame į salotinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų