Nors lenkų ir lietuvių Kūčių tradicijos panašios - šventiniam stalui turi būti patiekta ne mažiau kaip 12 patiekalų, - netgi ir ilga bendra abiejų šalių istorija visiškai tradicijų suvienodinti nesugebėjo, rašo dienraštis "Super express".
Lenkijoje Kalėdų išvakarėse ant stalo karaliauja karpis ir tradicinis bigosas - virti rauginti kopūstai su rūkytos dešros gabalėliais, ir čia visai nežinomas lietuviams būtinas aguonpienis su kūčiukais.
Tačiau, kaip rašo minėtas laikraštis, be šio lietuviško patiekalo per Kūčias neapsieis kai kurie Lenkijos politikai.
Buvęs Lenkijos prezidentas Aleksandras Kwasniewskis (Aleksandras Kvasnevskis), kaip dienraščiui sakė jo žmona Jolanta, yra geras kulinaras ir, kadangi jo tėvai kilę iš Vilniaus krašto, šventiniam stalui pats pagamins aguonpienį ir kūčiukus.
Kūčiukus valgys ir buvęs Lenkijos vidaus reikalų ministras Ryszardas Kalyszas (Ryšardas Kalyšas). Jis Kūčias valgys pas savo uošvę, taip pat kilusią iš Vilniaus krašto, kuri, pasak jo, iki šiol gamina labai skanius vilnietiškus Kūčių patiekalus.