Šie lengvi desertai neapsunkina skrandžio, juos lengva pasigaminti iš šiuo metu parduotuvėse esančių vaisių, želė pusgaminių, purškiamos grietinėlės, gatavų sausainių. Šiuos skanėstus pagaminti taip paprasta, kad nepavykti tiesiog negali.
Greipfrutų drebučiai
3 raudoni greipfrutai, 1 citrina, 4 šaukštai cukraus, 3 šaukštai romo, 6 šaukšteliai želatinos, purškiamos grietinėlės.
Želatiną ir cukrų suberiame į puodą, užpilame stikline šalto vandens ir paliekame 30 min., kad išbrinktų. Vaisius nuplauname, nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame žievelės sluoksnį. Vieno greipfruto ir pusės citrinos žieveles sumetame į brinkstančią želatiną. Iš greipfrutų ir citrinos išspaudžiame sultis ir sumaišome (turi būti 2 stiklinės). Pusę stiklinės supilame į išbrinkusią želatiną ir kaitindami maišome, kol želatina ištirps. Želatinos tirpalą perkošiame, sumaišome su likusiomis sultimis ir romu, supilame į didelę formą ar nedidelius desertinius indelius. Šaldytuve laikome apie 3 val. Išverstus drebučius puošiama grietinėle ir citrinos žievele.
5 tryniai, 200 ml grietinėlės, 400 ml pieno, vanilės lazdelė, 4 šaukštai cukraus, 3 šaukštai juodųjų serbentų sulčių, 50 g juodojo šokolado, 2 šaukštai brendžio, 3 šaukštai likerio, 3 šaukšteliai želatinos.
Pieną 5 min. viriname kartu su vanilės lazdele, paskui lazdelę išimame. Trynius su cukrumi ištriname iki baltumo. Indą su tryniais įstatome į karšto vandens dubenėlį ir pildami pieną maišome, kol masė sutirštės. Supilame želatinos tirpalą (želatinos kiekį užpilame šaltu virintu vandeniu. Vandens imame 10 kartų daugiau nei želatinos.
Po 30 min. indą su išbrinkusia želatina įstatome į kitą indą su karštu vandeniu ir maišydami kaitiname, kol ištirps). Paliekame ataušti. Kai kremas pradės tirštėti, į jį įmaišome išplaktą grietinėlę. Kremą padalijame į 3 dalis. Į vieną supilame sultis, į kitą įmaišome likerio, o į trečią karšto vandens dubenėlyje ištirpintą šokoladą ir brendį. Į didelę formą sudedame sluoksniais kremą. Pirmą sluoksnį sudėjus indą palaikome šaldytuve, kad masė kažkiek apstingtų. Susluoksniuotą kremą 3 val. palaikome šaldytuve, kad gerai sustingtų.
Vaisių šerbetas
8 kiviai, 4 bananai, 500 g šaldytų aviečių, stiklinė cukraus, 2 citrinų sultys.
Cukrų užviriname su dviem stiklinėmis vandens. Į ataušusį sirupą supilame citrinų sultis. Kivius nulupame ir sutriname maišikliu, sumaišome su trečdaliu sirupo. Bananus nulupame ir sutrynę, sumaišome su trečdaliu sirupo. Avietes sutriname ir sumaišome su likusiu sirupu. Šerbetą šaldome dideliame inde. Iš pradžių pilame aviečių masę, palaikome šaldymo kameroje, po to bananų sluoksnį. Kai sušals, pilame kivių masę. Sušalusį šerbetą išverčiame į lėkštę ir papuošiame avietėmis, bananų ir kivių griežinėliais.