• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiniškos virtuvės patiekalas, skirtas ketvirtadienio pietums

Ingredientai:

    * Kalakuto krūtinėlė, 500 gramų

    * Salierai, stiebai, 4 vienetai

    * Česnakai, 5 skiltelės

    * Imbieras, tarkuotas, 1 šaukštas

    * Vištienos sultinys, 1 stiklinė

    * Cukrus, 3 šaukštai

    * Sojos padažas, šviesusis, 3 šaukštai

    * Sojos padažas, tamsusis, 3 šaukštai

    * Austrių padažas, 3 šaukštai

    * Kukurūzų krakmolas, 3 šaukštai

    * Aliejus , 5 šaukštai

    * Konservuoti sojų daigai, 90 gramų (nebūtina)



Gaminimas:

REKLAMA
REKLAMA

Kalakutienos filė smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo pailgais gabalėliais. Supjaustytą kalakutieną sudedame į indą, užberiame cukrų, kukurūzų krakmolą ir šviesų sojos padažą. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.

REKLAMA

Saliero stiebus supjaustome riekutėmis, česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame.

Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame česnaką ir imbierą. Maišydami daržoves kepiname apie 10-15 sekundžių, tada sumetame kalakutienis gabalėlius, maišydami kepame, kol mėsa pasidaro balta. Tuomet į keptuvę supilame saliero riekutes, maišydami kepame apie 5 min. Vėliau į keptuvę pilame vištienos sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus. Jei norite, dar galite įmesti konservuotų sojos daigų. Maišydami troškiname kol padažas sutirštės.

Patiekti su virtais ryžiais.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų