Kiniškos virtuvės patiekalas, skirtas ketvirtadienio pietums
Ingredientai:
* Kalakuto krūtinėlė, 500 gramų
* Salierai, stiebai, 4 vienetai
* Česnakai, 5 skiltelės
* Imbieras, tarkuotas, 1 šaukštas
* Vištienos sultinys, 1 stiklinė
* Cukrus, 3 šaukštai
* Sojos padažas, šviesusis, 3 šaukštai
* Sojos padažas, tamsusis, 3 šaukštai
* Austrių padažas, 3 šaukštai
* Kukurūzų krakmolas, 3 šaukštai
* Aliejus , 5 šaukštai
* Konservuoti sojų daigai, 90 gramų (nebūtina)
Gaminimas:
Kalakutienos filė smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo pailgais gabalėliais. Supjaustytą kalakutieną sudedame į indą, užberiame cukrų, kukurūzų krakmolą ir šviesų sojos padažą. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
Saliero stiebus supjaustome riekutėmis, česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame česnaką ir imbierą. Maišydami daržoves kepiname apie 10-15 sekundžių, tada sumetame kalakutienis gabalėlius, maišydami kepame, kol mėsa pasidaro balta. Tuomet į keptuvę supilame saliero riekutes, maišydami kepame apie 5 min. Vėliau į keptuvę pilame vištienos sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus. Jei norite, dar galite įmesti konservuotų sojos daigų. Maišydami troškiname kol padažas sutirštės.
Patiekti su virtais ryžiais.
Skanaus!