Seniai norėjau išbandyt. Išbandžiau. Patiko. Darysiu dar, jau svajoju išbandyt su lašiša.
Reikės:
Tiek gabalėlių po maždaug 150-200 gr. mėsos, kiek bus valgytojų - aš naudojau jautienos išpjovą (brangi kaip velnias) ir vištienos file (pusę vienam žmogui)
0,5 stiklinės sojos padažo (kokybiško, ne kokio brudo :))
2 šaukštų rudojo cukraus
0,5 stiklinės mirin (ryžių vynas)
1 šaukšto imbiero sulčių (išspaudžiame sutarkavę gabalėlį imbiero)
2 šaukštai aliejaus
0,5 šaukšto krakmolo
Imbierą sutarkuojame vidutiniuo stambumo tarka, išspaudžiame sultis. Į jas pilame sojų padažą ir miriną, dedame cukrų.
Mėsą subadome šakute, dedame į maistinį mašelį, užpilame 0,5-1 stikline marinato ir paliekame valandai šaldytuve (galima laikyti ir ilgiau, aš palikau per naktį). Išėmę nusausiname ant popierinio rankšluosčio. Keptuvę įkaitiname, įpilame aliejų ir dedame mėsą. Kepame 3-5 minutes abi puses. Bebaigiant kepti apliejame marinatu, kuriame marinavosi ir karamelizuojame - leidžiame apsitraukti ruda blizgia plutele. Išimame mėsą ir uždengę padedame 10-čiai minučių.
Likusį padažą užverdame, į jį įmaišome krakmolą, sumaišytą su 2 šaukštais vandens.
Mėsą supjaustome plonais griežinėliais, dedame į lėkštę ir užpilame padažu, galima pabarstyti sezamo sėklomis. Tiekiame su ryžiais ar ryžių makaronais ir salotomis (mes valgėm su tokiomis, tik be vištienos).