• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seniai norėjau išbandyt. Išbandžiau. Patiko. Darysiu dar, jau svajoju išbandyt su lašiša.

Reikės:

Tiek gabalėlių po maždaug 150-200 gr. mėsos, kiek bus valgytojų - aš naudojau jautienos išpjovą (brangi kaip velnias) ir vištienos file (pusę vienam žmogui)

0,5 stiklinės sojos padažo (kokybiško, ne kokio brudo :))

2 šaukštų rudojo cukraus

0,5 stiklinės mirin (ryžių vynas)

1 šaukšto imbiero sulčių (išspaudžiame sutarkavę gabalėlį imbiero)

2 šaukštai aliejaus

0,5 šaukšto krakmolo

REKLAMA
REKLAMA

Imbierą sutarkuojame vidutiniuo stambumo tarka, išspaudžiame sultis. Į jas pilame sojų padažą ir miriną, dedame cukrų.

REKLAMA

Mėsą subadome šakute, dedame į maistinį mašelį, užpilame 0,5-1 stikline marinato ir paliekame valandai šaldytuve (galima laikyti ir ilgiau, aš palikau per naktį). Išėmę nusausiname ant popierinio rankšluosčio. Keptuvę įkaitiname, įpilame aliejų ir dedame mėsą. Kepame 3-5 minutes abi puses. Bebaigiant kepti apliejame marinatu, kuriame marinavosi ir karamelizuojame - leidžiame apsitraukti ruda blizgia plutele. Išimame mėsą ir uždengę padedame 10-čiai minučių.

Likusį padažą užverdame, į jį įmaišome krakmolą, sumaišytą su 2 šaukštais vandens.

Mėsą supjaustome plonais griežinėliais, dedame į lėkštę ir užpilame padažu, galima pabarstyti sezamo sėklomis. Tiekiame su ryžiais ar ryžių makaronais ir salotomis (mes valgėm su tokiomis, tik be vištienos).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų