Skanus ir nekasdieniškas jautienos paruošimas
Ingredientai:
* Jautiena, 330 gramų
* Svogūnai, 2 vienetai
* Česnakai, 5 skiltelės
* Tarkuotas imbieras, 1 šaukštas
* Kukurūzų Krakmolas, 2 šaukštai
* Daržovių arba vištienos sultinys, 150 mililitrų
* Cukrus, 4 šaukštai
* Šviesusis Sojos padažas, 2 šaukštai
* Tamsusis Sojos padažas, 4 šaukštai
* Austrių padažas, 2 šaukštai
* Aliejus, 5 šaukštai
Gaminimas:
Jautieną smulkiai supjaustome, maždaug 4 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais. Mėsą sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis marinuotis 10-15 min.
Svogūnus supjaustome stambiais kubeliais. Česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame svogūnus, česnaką ir imbierą. Maišydami daržoves kepiname apie 20 sekundžių, tada sumetame jautienos gabalėlius. Maišydami kepame kol mėsa apskrus. Tuomet į keptuvę pilame sultinį, austrių padažą, tamsų sojos padažą ir porą šaukštų cukraus. Maišydami troškiname kol išsiskirs tirštas rudas padažas.
Valgome su ryžiais ryžiais.
Skanaus!


