Svečiuodamiesi Kretingos rajone, Senosios Įpilties kaime, Laura ir Edgaras užsuko į jaukią kavinę „Spilgutė“. Čia juos pasitiko savininkė Daiva Dūdienė ir pasiūlė paragauti vietos išskirtinumo – žemaitiško šmakalo, gaminamo iš kefyro, silkės, svogūnų ir bulvių.
„Tavo pirmas kartas su šmakalu, Edgarai“, – tarė Laura.
Iš pradžių skeptiškai nusiteikęs vedėjas greitai pakeitė nuomonę.
„Šiaip skanu. Galvojau, kad ta silkė labiau atsiduos, bet dar su bulve tai čia labai skanu. Ko gero, net nebuvo ko čia labai baimintis“, – pripažino jis.
Ir sulaukė Lauros komentaro: „Daugiau verkei, negu reikėjo.“
Ką dar neįprasto šioje vietoje pamatė laidos vedėjai, kodėl kavinė vadinama rekordiškiausiu amatų centru Lietuvoje ir kokius patiekalus čia laiko savo firminiais?
Visą laidą žiūrėkite straipsnio pradžioje esančioje tiesioginėje transliacijoje arba 20 val. per TV6!
Laidą „Turisto Lituano“ žiūrėkite kiekvieną sekmadienį 20 val. per TV6 televiziją.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!