Kiaušiniai - puikus baltymų ir vitaminų šaltinis.
Juos galima virti, kepti, virti be lukšto ant lengvos ugnies, naudoti troškinimui, dėti į kremą ar glajų. Prieš gaminant juos reikia palaikyti kambario temperatūroje.
Šiam patiekalui iš kiaušinių reikės:
6 kiaušiniai, 150 g virto kumpio (gali būti ir virta dešra), 100g tarkuoto fermentinio sūrio, česnako, 2 svogūno laiškai (tinka ir 1,4 galvutės), maltų juodųjų pipirų, krapų, petražolių, majonezo.
Kiaušinius išverdame, nulupame ir perpjauname išilgai. Išimame trynius, smulkiai supjaustome kumpį, česnaką, svogūnus, sudedame į dubenį ir kartu su sūriu, pipirais, petražolėmis ir krapais sutriname šakute, įdedame majonezo ir išmaišome.Gautą masę sudedame į kiaušinių puseles.