Šis receptas iš tokių, kuriuos labai mėgstu, nes galima paeksperimentuoti ir sunaudoti visokių produktų likučius. Čia taip pat tiktų įvairūs sūriai - nuo mocarelos iki parmezano ar ožkos sūrių, galima gardinti kedrų riešutais ir pan.
Kokioms 6 porcijoms reikės:
1 šaldytos sluoksniuotos tešlos lapo
Dviejų didelių saujų špinatų
2 kiaušinių
200 g. ricota sūrio (galima keisti gerai ištrinta arba kremine varške)
50 g kumpio
1 šaukšto aliejaus
1 svogūno
Įvairių prieskonių - druskos, pipirų, provanso žolelių, muskato.
Iškočiotą tešlą klojame į kepimo formą, prislegiame pupelėmis ar bent jau subadome šakute ir 10 min. kepame 190 laipsnių orkaitėje.
Per tą laiką pasiruošiame įdarą - keptuvėje įkaitiname aliejų, apkepiname svogūną, beriale špinatus, pagardiname prieskoniais ir, primažinę ugnį, patroškiname 3-4 minutes. Dubenyje sumaišome varškę, kapotą kumpį, sudedame pravėsusius špinatus. Paragaujame, ar netrūksta druskos arba prieskonių ir krečiame ant tešlos pagrindo. Užpilame šakute suplaktais kiaušiniais ir kepame dar 30 min. Pabaigoje temperatūrą galima padidinti, kad gražiai apskrustų.