4 metus mėsos nevalganti Linkytė mėgaujasi kitokiais mėsainiais: dalijasi receptu

Dainininkė Monika Linkytė pasakoja, kad mėsos nebevalgo jau apie ketverius metus, o šį sprendimą priimti paskatino pirmiausia noras jaustis geriau. Tiesa, žinoma moteris yra linkusi išbandyti ir įvairias naujienas, mėsos alternatyvas, rašoma pranešime spaudai.

17

Šiais laikais jų išties daug, o šiuo metu ypatingai populiarūs ir veganiškos augalinės kilmės mėsainių paplotėliai. Jų išbandžiusi, M. Linkytė pasidalijo namų gamybos suvožtinio receptu.

(17 nuotr.)
FOTOGALERIJA. 4 metus mėsos nevalganti Linkytė mėgaujasi kitokiais mėsainiais: dalijasi receptu

Nustebino skonis ir sudėtis

„Mėsos nevartoju jau ketverius metus – viena pagrindinių šio sprendimo priežasčių buvo susijusi su savijauta: ieškojau būdų, kaip galėčiau lengviau, geriau jaustis. Šis mitybos būdas man patiko, tiko – taip ir liko iki šiol“, – teigia M. Linkytė. 

Ji priduria, kad nors specialiai parduotuvėse veganiškų produktų neieško, buvo maloniai nustebinta „Lidl“ parduotuvėje išvydusi „Next level burger“ alternatyvą: „Visos mano jautienos paplotėlių pakaitalų paieškos dažnai pasibaigdavo suvokimu, kad jį reikia gamintis pačiai, nuo a iki z, o tai atima labai daug laiko. Tačiau šiuos paplotėlius kepti ir dėti į suvožtinį galima vos parsinešus namo, o jų skonis ir puiki sudėtis tikrai maloniai nustebino.“

Monika rekomenduoja išbandyti šį paplotėlį ir siūlo nesunkiai namuose pagaminamą vegetariško mėsainio receptą.

Mėsainiui reikės: 

• 3-4 bulvių (galima rinktis batatus);

• ketvirčio raudonojo kopūsto (nedidelio);

• majonezo (galima pasigaminti ir patiems);

• čederio sūrio;

• raugintų agurkėlių;

• raudonojo svogūno;

• veganiškų paplotėlių;

• mėsainių bandelės;

• aštraus padažo;

• prieskonių bulvėms.

Paruošimo procesas:

Supjaustome bulves juostelėmis, apšlakstome aliejumi, druska, pipirais, žiupsneliu raudonosios paprikos ar kitų mėgstamų prieskonių ir dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Bulves kepsime apie 30–40 min.

REKLAMA

Bulvėms kepant į pabaigą, sudedame į orkaitę veganiškus paplotėlius, juos kepame apie 10-12 minučių, ir einame ruošti įdaro: sutarkuojame kopūstą ir sumaišome su majonezu (kiekis – pagal skonį). Supjaustome raugintus agurkėlius ir svogūną. Į orkaitę apskrusti įdedame ir bandeles.

Galiausiai, imame bandelę, tepame ant jos aštrųjį padažą, dedame sūrį, kopūstus, agurkėlius, svogūnus, paplotėlį ir užtepę padažo ant bandeles viršaus, uždedame ir ją. Į lėkštę sudedame keptas bulves. Skanaus!


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų