REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Mindaugas Stasiulis (Fotodiena/Katažina Polubinska)

Šiandien, lapkričio 21-ąją, minime pasaulinę televizijos dieną. Šie metai buvo kitokie, pažymėti pandemijos, tad tai stipriai pakeitė ir televizijoje dirbančių žmonių kasdienybę – tuo įsitikinti galėjo ir TV3 laidų vedėjas Mindaugas Stasiulis. 

11

Šiandien, lapkričio 21-ąją, minime pasaulinę televizijos dieną. Šie metai buvo kitokie, pažymėti pandemijos, tad tai stipriai pakeitė ir televizijoje dirbančių žmonių kasdienybę – tuo įsitikinti galėjo ir TV3 laidų vedėjas Mindaugas Stasiulis. 

REKLAMA

Jis naujienų portalui tv3.lt atviravo, kad distancijos išvargino, o taip pat privertė labai pasiilgti ir socialumo. Vis dėlto žinomas vyras pastebi, kad neeilinės situacijos atnešė ir privalumų – dar daugiau kūrybingų idėjų.

Anot Mindaugo, šiandieninės technologijos leidžia procesui vykti bet kokiomis sąlygomis,  o tai gelbsti.

„Per pirmą karantiną su kolegomis juokaudavome: jei ateis pasaulio pabaiga – nieko baisaus, padarysime gerą laidą ir iš to. Sakyčiau, sunkumai ir problemos pats geriausias vaistas skatinantis kūrybiškumą. Pavyzdys. Anonso pagaminimui turime 3 valandas, bet niekas negali eiti iš namų. Ką mes darome? Pasikviečiame operatorių su dronu, jis pakyla iki laidos vedėjų langų ir nufilmuoja viską per atstumą. Pas mane jis kilo į 2 aukštą, pas kolegą Justiną Jankevičių – net į 5“, – anonso filmavimo užkulisių detales pasakojo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Panašių originalių sprendimų teko ieškoti ir laidoje „Gero vakaro šou“, kai kitas laidos vedėjas – J. Jankevičius – buvo priverstas izoliuotis, o vėliau ir pats užsikrėtė koronavirusu.

REKLAMA

„Justinas, dėl izoliacijos, negalėjo būti studijoje, tačiau mes saugiai jam perdavėme kamerą, jis prisijungė prie mūsų tinklo ir turėjome visiškai nevėluojantį ryšį. Jam beliko iš spintos išsitraukti kostiumą, šiek tiek pasigrimuoti (pamatysime laidoje, ar pavyko), ir pirmyn. Studijoje ant Justino stalo buvo padėtas didžiulis televizoriaus ekranas, kuriame puikiai matėme kolegą ir galėjome kalbinti pašnekovus“, – sakė M. Stasiulis.

Paklaustas, ar buvo lengva šitaip priprasti prie pasikeitusių „žaidimo“ taisyklių, Mindaugas atviravo, kad visi sunkumai buvo pirmojo karantino metu. Vėliau prie to priprato, ir dabar to nepatogumu nebepavadintų.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsirado netgi toks „pasaulio gelbėtojų“ sindromas. Eini į laidą ir jauti, kad kovoji už žiūrovų pramogas ir gerą laiką prie TV ekrano. Na, gal aš čia ir hiperbolizuoju, bet nepaprastai geras jausmas dirbti laidose, kurios padeda žiūrovams nustumti prastas pandemines emocijas“, – kalbėjo TV veidas.

Vis dėlto įvairių laidų užkulisiuose dirbančios komandos narių skaičius, anot Mindaugo, nesumažėjo, nes visų svarbiausia yra kokybė: „Gal sakyčiau truputį sumažėjo žioplinėjančių ir besitrinančių aplinkui, kurių funkcijos nelabai ir buvo aiškios (juokiasi).“

Tiesa, būtent dėl pandemijos teko daugybę darbų padaryti tada, kada kiti ilsėjosi. Mindaugas neslėpė, kad vasara buvo išties labai darbinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes tikrai numatėme, kad tas prakeiktas Covidas taip paprastai nedings iš mūsų gyvenimo, ir žinojome, kad prieš žiemą gali būti labai sudėtinga vykdyti filmavimus, todėl daug dalykų jau pradėjome filmuoti liepos pradžioje. Visi tuo metu gulėjo išvertę bambas prie jūros ir sprendė vienintelį klausimą: pasitepti kremu nuo įdegio, ar ne? Mes, tuo tarpu, jau galvojome, koks galėtų būti kalėdinis „Gero vakaro šou“, – su šypsena sakė jis.

O štai kalbėdamas apie darbą televizijoje prieš koronavirusą, M. Stasiulis pripažino, kad labiausiai ilgisi socialumo.

Užkniso distancijos. Pamatai Prūsaitį „X faktoriuje“, ir negali apsikabinti, pajudinti už žandų. Bet suprantame, kad suvaržymai būtini tam, kad pasiektume pergalę prieš tą sumautą virusą. Tada galėsime vėl būti su visa savo gentimi, apsikabinti, bučiuotis iki lūpų sutinimo, ir švęsti gyvenimą. Didžiausia mano svajonė – sulaukti laiko, kai parduotuvėje galėsiu paseilioti pirštą ir atidaryti pirkinių maišelį“, – pokalbį baigė žinomas vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų