REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Ingrida Martinkėnaitė su dukra (nuotr. Organizatorių)

Jau visai netrukus ir vėl ateis rugsėjo 1-oji, ir nors ilgą laiką buvo neaišku, ar vaikai į mokyklas sugrįš, daugybė tėvelių jau ėmė ruošti savo atžalas. Žinomos mamos – ne išimtis.

25

Jau visai netrukus ir vėl ateis rugsėjo 1-oji, ir nors ilgą laiką buvo neaišku, ar vaikai į mokyklas sugrįš, daugybė tėvelių jau ėmė ruošti savo atžalas. Žinomos mamos – ne išimtis.

REKLAMA

Grupės „69 danguje“ narė Ingrida Martinkėnaitė pasakojo savo dukrą Mariją šiais metais išleisianti į 8 klasę, o pasiruošimas mokslo metams dainininkės šeimoje kasmet vyksta kur kas anksčiau, nei sulaukiama rudens.

Ingrida pasakojo, kad įvairias mokslo metams reikalingas prekes visuomet ima rinkti dar rugpjūtį. „Visuomet pradedame ruoštis iš anksto, nes nesinori streso – jo užtenka ir taip. Taip pat dažnai paskutinėmis dienomis man sukrenta ir kitų reikalų, tad viso to apsipirkimo nemėgstu palikti paskutinei dienai. Šiek tiek laukėme, nes nežinojome, ar vaikai grįš į mokyklas, bet dabar viskas kaip ir aiškiau – reikia po truputį ruoštis. Vaikai išsiilgę draugų, jiems priemonės ne itin rūpi, tad viskas lieka mamoms“, – juokėsi ji.

Tiesa, šiais metais jos dukrelei Marijai gali tekti viską rinktis pačiai – žinoma moteris šyptelėjo, kad jos siūlymai paauglei dukrai jau įtinka ne visuomet. 

REKLAMA
REKLAMA

I. Martinkėnaitė pasakojo, kad kasmet iš esmės visų kanceliarinių prekių neperka – tik papildo atsargas, kurios jau yra pasibaigusios. „Esame taupūs – nešvaistome nei pinigų, nei išteklių. Svarbu saugoti planetą, o ir pinigų nereikia švaistyti, kad kiekvienais metais pirktume tuos pačius daiktus, jeigu jie dar neišnaudoti. Perkame tik tuos, kurie jau pasibaigę ar yra reikalingi tam tikram periodui. Dabar Marija eis į 8 klasę, gausime iš mokytojų lapelį, ko reikės, ir tuomet pasipildysime“, – sakė ji.

REKLAMA

Atlikėja teigė, kad be reikalo stengiasi nepirkti ir nekaupti daiktų, kurie vėliau nė nebus naudojami. O taip pat savo dukrą Mariją stengiasi išmokyti vertingos pamokos: „Kad tie daiktai kažkur voliosis stalčiuose, niekam nuo to geriau nebus. Visuomet apsiskaičiuojame, susidėliojame, sudarome krepšelį, ko mums reikia, o ko – ne. Kartais einame į parduotuvę su sąrašu. Aš tai labai mėgstu, todėl savo dukrą mokinu to paties.“

„69 danguje“ narė Ingrida džiaugėsi, jog jos dukra – išties aktyvi, o šiais metais bandys ją įkalbinti pasirinkti ir dar vieną būrelį.

REKLAMA
REKLAMA

„Būrelius ir laisvalaikio veiklą tikrai leidžiu pasirinkti jai pačiai, tad šiuo metu ji apsistojo tie šokiais, o kartais būna dar ir teniso bei plaukimo treniruotės. Ji renkasi pagal tai, kas jai labiausiai patinka. Dabar stengsiuosi ją įkalbėti pradėti mokytis kokią užsienio kalbą, nes mokykloje jau mokosi anglų ir prancūzų. Norėtųsi, kad pasitobulintų kažkurioje iš šių kalbų, kad turėtų ir papildomą protinę veiklą. Žinoma, nežinau, kaip seksis ją tam įkalbėti“, – šypsojosi I. Martinkėnaitė.

Dauguma vaikų norėtų, kad vasara būtų amžina, vis dėlto pasak Ingridos, tikėtina, kad šios rugsėjo 1-osios jos dukrelė lauks su nekantrumu. „Žinoma, vaikai mėgsta vasarą ir atostogas, todėl praėjusiais metais rugsėjo 1-osios tikrai nelaukė. Šiais metais, manau, jau laukia – yra išsiilgusi savo draugų, o ir ta mokykla gal nebėra tokia baisiai atrodanti. Manau, kad dabar baisiau atrodo sėdėti namie (juokiasi). Marija moka branginti draugus – jie bendraudavo dienomis, naktimis, visą vasarą. Taip pat lankėsi ir pas mokytojas. Ji yra labai komunikabili, tad manau, kad šiais metais mokyklos ji tikrai laukia“, – pasakojo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O štai pati žinoma moteris sentimentų mokslo metų pradžiai jau nebejaučia: „Man dabar ši šventė labiau susijusi su vaikais. Egzaminų baimės nebėra (juokiasi). Dabar norisi aprūpinti vaikus, paruošti juos šiai dienai, kad jiems būtų kuo mažiau streso, jaustų didelį malonumą.“

Paklausta, ar nesijaudina dukros išleisti į mokyklą dėl koronaviruso grėsmės, Ingrida teigė pasitikinti Vyriausybe ir jos sprendimas.

„Manau, kad Vyriausybė labai stebės situaciją ir jeigu matys, kad viskas eina blogąja linkme, mokyklas uždarys. Tikrai nenorime sirgti, o ir mažoji turi dar labai mažai imuniteto. Taip pat brangime tėvelius, nekeliaujame – atsisakėme visų kelionių, atostogaujame tik Palangoje. Geriau mažiau judėkime, bet išlaikykime darbus, vaikus mokyklose. Mažiau tų nereikalingų poilsinių ar pažintinių kelionių – manau, kad metas dabar ne tam“, – pokalbį baigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų