• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Daug skandalų ir pasipiktinimo sukėlęs ritualinis skerdimas įteisintas jau pusę metų. Iš pradžių musulmoniškas šalis žadėta užversti lietuviška mėsa, tačiau ledai juda labai lėtai. Nors į Lietuvą važiuoja delegacijos iš Egipto, Alžyro, Maroko ir tikrina lietuvišką jautieną ar avieną,  kontraktų nepasirašo.

 Daug skandalų ir pasipiktinimo sukėlęs ritualinis skerdimas įteisintas jau pusę metų. Iš pradžių musulmoniškas šalis žadėta užversti lietuviška mėsa, tačiau ledai juda labai lėtai. Nors į Lietuvą važiuoja delegacijos iš Egipto, Alžyro, Maroko ir tikrina lietuvišką jautieną ar avieną,  kontraktų nepasirašo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norinčioms mėsą rytiečiams eksportuoti įmonėms dar yra būtinas vadinamasis „Halal“ sertifikatas. Jis reiškia, kad produktas neprieštarauja islamo įstatymams ir leidžiamas vartoti musulmonams. Prieš skerdžiant gyvulį meldžiamasi Alachui.

REKLAMA

„Labai svarbu, kad vyras būtų musulmonas su peiliu. Skerdžiant ištariamas „Alacho“  vardas, perpjaunamos kaklo arterijos, stemplė ir gerklė“, - aiškina UAB „Zam Zam“ vadovas Farruhas Azimovas.

Pasak mėsos perdirbėjų asociacijos, kol kas įmonės tik eksperimentuoja. Ritualiniu būdu paskerdus gyvulius, jų mėsa kaip eksperimentinė partija vežama į Uzbekistaną, Libaną.

Galvijų mėsos eksportas į musulmoniškas šalis įmonėms būna itin naudingas, mat šioje rinkoje mėsa parduodama kone penktadaliu brangiau nei Europos Sąjungos šalyse.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų