REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV akcijų biržos spalio 14-ą prekybą pradėjo su ženkliai ūgtelėjusiais indeksais. Dow Jones per pirmas prekybos minutes pakilo 3,5 proc., priartėdamas iki 10 000 punktų atžymos.

REKLAMA
REKLAMA

S&P 500 pakilo 3,51 proc., o Nasdaq ūgtelėjimas viršijo vieną procentą.

Šis augimas pakartojo pirmadienio tendencijas – vakar indeksai taip pat augo, o tempai pasiekė 70-ies metų rekordą – per spalio 13-ą Dow Jones paaugo 11,08 procento.

REKLAMA

Spalio 14-ą JAV akcijų biržose augimo lyderiais tapo finansinės kompanijos. Štai, „Morgan Stanley“ vertybiniai popieriai pabrango 26,6 procentais.

Fondų indekso pakilimą taip pat galima paaiškinti JAV prezidento G. Busho antradieniniu pareiškimu dėl papildomų priemonių kovai su finansų krize šalyje.

Tarp kitų priemonių JAV prezidentas patvirtino, kad valdžia pasiruošusi skirti 250 milijardų dolerių didžiausių bankų akcijų išpirkimui. Tarp jų gali patekti „Citigroup“, „Goldman Sachs“, „Wells Fargo“, „JPMorgan Chase“, „Bank of America“, „Merrill Lynch“, „Morgan Stanley“ ir kiti bankai..

JAV investuotojus taip pat paveikė ir išorinė konjunktūra, nes spalio 14 toliau kilo ir Azijos, ir Europos fondų indeksai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų