REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) antradienį rinkosi į metinį susirinkimą, kuriame federacijos prezidentas Arvydas Sabonis aptarė bei įvertino sėkmingai susiklosčiusius šalies krepšinio metus.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) antradienį rinkosi į metinį susirinkimą, kuriame federacijos prezidentas Arvydas Sabonis aptarė bei įvertino sėkmingai susiklosčiusius šalies krepšinio metus.

REKLAMA

Per 70 žmonių pritraukusiame susirinkime A. Sabonis išskyrė biudžetą, krepšinio pasiekimus ir dalykus, kuriuos ateityje reikės taisyti, arba, kaip sako pats prezidentas, reikės laukti sėkmės.

Biudžetas

A. Sabonio teigimu, LKF biudžetas šiemet neviršijo numatyto (apie 3 mln. eur.), o už šiuos pinigus buvo spėtos padaryti visos numatytos veiklos.

60 proc. šalies krepšinio pinigų sudarė federacijos rėmimo sutartimis ir renginiais gautos pajamos.

27 proc. skyrė Kūno Kultūros ir sporto departamento rėmimo fondas, dar apie 12 proc. buvo gauta iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto.

REKLAMA
REKLAMA

Du trečdalius arba 70 proc. viso metinio biudžeto buvo skirta šalies įvairaus amžiaus vyrų, vaikinų, moterų ir merginų rinktinėms finansuoti, taip pat rengti Lietuvos krepšinio lygai (LKL).

REKLAMA

Pasiekimai

Labiausiai A. Sabonį šiais metais pradžiugino vyrų rinktinės patekimas į pasaulio čempionatą, vasarą vyksiantį Kinijoje.

Jaunimo rinktinės, kaip sako prezidentas, pagal reitingą yra pirmoje vietoje Europoje, o pasaulyje patenka tarp 3 geriausių.

Taip pat federacijos vadovas džiaugėsi 10-čia tarptautinių krepšinio renginių mūsų šalyje, kur didžiausią pasiekimą būtų galima laikyti U-16 merginų europos čempionatą Kaune.

Taip pat šalyje pradėtos organizuoti darželinukų krepšinio pirmenybės.

A. Sabonis įvertino ir geriausių šalies krepšininkų rinkimus, vykusius Vilniuje. Geriausiais 2018 metų Lietuvos krepšininkais buvo pripažinti Domantas Sabonis ir Kamilė Nacickaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Nesėkmės

Skaudžiausiu metų pralaimėjimu galima laikyti moterų rinktinės nepatekimą į Europos čempionatą.

„Gaila, kad moterų rinktinė nepateko į Europos čempionatą, buvo pralaimėti keliais taškais. Pritrūko sėkmės“, – sakė A. Sabonis.

Sūnus Domantas

Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) rungtyniaujančio D. Sabonio sezonas jau baigėsi. 

Indianos „Pacers“ aukštaūgis kartu su komanda sausai 0:4 pralaimėjo seriją Bostono „Celtics“. Vis tik, pačiam Domantui tai buvo sėkmingiausias sezonas karjeroje.

Tai įvertinęs Arvydas džiaugėsi, tačiau nepakeitė savo nuomonės dėl sūnaus žaidimo atakuojant iš vidutinio nuotolio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis dar turi metų kontraktą, pasižiūrėsime, ar norės „Pacers“ klubas jį išlaikyti ilgesniam laikui. O apskritai sezonas buvo neblogas, tačiau, kaip ir pernai, taip ir šiemet jam trūksta taiklumo metant iš vidutinio nuotolio.

Kovingumas yra, bet su metimu iš vidutinio nuotolio psichologiškai stringama. Jeigu su tuo susitvarkys, viskas bus gerai“, – šypsodamasis kalbėjo A. Sabonis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų