REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispaniją sukrėtė „Honda LCR“ sporto komandos direktoriaus Oscaro Haro istorija. Jis atskleidė, kokią šeimos tragediją turėjo išgyventi dėl koronaviruso.

Ispaniją sukrėtė „Honda LCR“ sporto komandos direktoriaus Oscaro Haro istorija. Jis atskleidė, kokią šeimos tragediją turėjo išgyventi dėl koronaviruso.

REKLAMA

„80 proc. ispanų nesupranta, kas dedasi jų šalyje. Žinau, kad kai kurie laikosi karantino ir uždarinėja duris, bet nesuprantu, kodėl gatvės vaikšto tiek daug žmonių. Jei būtų šiek tiek daugiau informacijos ir mes būtume šiek tiek protingesni, tuomet esu tikras, kad šiandien mano tėtis dar būtų gyvas... Pirmadienį po testų paaiškėjo, kad mano mama ir tėtis užsikrėtė koronavirusu. Nuo tada tėčio nebemačiau. Jis buvo nuvežtas į skubios pagalbos skyrių ir izoliuotas, o šiandien jis mirė. Tėčiui reikėjo respiratoriaus, kad išvengtų mirties, tačiau jis jo negavo.

Jo gydytojas vėliau verkdamas man paskambino ir prašė mano leidimo leisti tėčiui mirti... Mums sako, kad turime puikią socialinę apsaugą, kai žmonės net neturi pirštinių ir medicininių kaukių. Nesuprantu, kodėl mano tėtis net negalėjo paskutinį kartą atsisveikinti su mama. Jis kartu su ja buvo nuo 15-os metų...“, - kalbėjo O.Haro.

REKLAMA
REKLAMA

Žiedinių lenktynių komandai vadovaujantis O.Haro stebėjosi, kaip Ispanija leidžia išmirti kartai, kuri padėjo pastatyti valstybę.

„Ši karta statė Ispaniją. Jie tiesė kelius, dirbo žemės ūkyje, plušėdavo po 14 valandų per parą. Mes nesuvokiame, kad leidžiame šiai kartai išmirti. Aš nesuprantu, kodėl mano tėtis negalės daugiau pamatyti savo anūkės, nesuprantu, kaip žmonės šiame pasaulyje gali būti tokie savanaudžiai“, – pridėjo O.Haro.

 

Užuojautą O.Haro ir jo artimiesiems išreiškė „MotoGP“ žvaigždės: Polis ir Aleixas Espargaro bei Calas Crutchlow. 

Ispanijoje koronavirusu jau užsikrėtė daugiau nei 33 tūkst. žmonių. Pagal mirčių skaičių (2208) Ispanija yra trečia pasaulyje po Italijos ir Kinijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų