REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienio futbolo lyga nubaudė Širvintų ir Lentvario klubus už jų gerbėjų rasistinius išsišokimus.

Sekmadienio futbolo lyga nubaudė Širvintų ir Lentvario klubus už jų gerbėjų rasistinius išsišokimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Niekada iki šiol su rasizmo problemomis nesusidūrusiai Vilniaus regiono Sekmadienio futbolo lygai (SFL) šią savaitę teko imtis sankcijų prieš rasizmo pasireiškimus.

REKLAMA

Trečiadienį už rasistines gerbėjų replikas buvo nubaustos net dvi SFL A diviziono komandos.

Lygos drausmės komitetas paskelbė nuobaudas "Širvintų-VGTU-Vilkų" ir "Lentvario" klubams.

„Širvintos-VGTU-Vilkai” dėl savo sirgalių/žiūrovų rasistinių apraiškų namų stadione (Širvintų stad.), atsižvelgus į tai, kad komanda šiame sezone jau buvo griežtai įspėta dėl nekorektiško pašalinių asmenų elgesio komandos techninėje zonoje, yra baudžiama 1 (vienerių) rungtynių stadiono diskvalifikacija bei 100 eur. bauda (nuostatų 63 punkto pažeidimas SFL A diviziono rungtynių "Širvintos-VGTU-Vilkai - “Viesulas" metu). „Lentvaris” dėl savo sirgalių/žiūrovų itin šiurkščių rasistinių apraiškų namų stadione (Trakų stad.) SFL A diviziono rungtynių FK "Lentvaris" - FC “Vova" metu yra baudžiama 1 (vienerių) rungtynių stadiono diskvalifikacija bei 200 eur.bauda," - rašo vilniausfutbolas.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat išspausdintas Sekmadienio futbolo lygos pareiškimas: "Drausmės komitetas nori atkreipti komandų, jų sirgalių ir oficialių asmenų dėmesį, kad daugėjant užsieniečių lygoje, bus kreipiamas ypatingas dėmesys,kovojant su rasizmo apraiškomis futbole.

Visi rungtynių teisėjai bus informuoti, kad jie privalo būti atidūs ir tinkamai reaguoti į tokias apraiškas, o esant būtinybei, jie turi teisę laikinai sustabdyti ar net nutraukti rungtynes, kaip rekomenduoja UEFA."  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų