1. 2-3 valgomuosius šaukštus jonažolės (sausos) užplikyti stikline verdančio vandens. Palaikius 2 valandas gerti po pusę stiklinės 3 kartus per dieną (prieš valgį).
2. 4 g sausų beržo pumpurų arba 7 g sausų beržo lapų užplikyti stikline verdančio vandens, palaikyti apie 5 valandas ir gerti po pusę stiklinės 3 kartus per dieną. Šios arbatos negalima gerti nėščiosioms!
3. 10 g gysločio lapų (sausų, susmulkintų) užplikyti stikline verdančio vandens. Palaikyti 15 minučių, gerti po 1 valgomąjį šaukštą 4 kartus per dieną 20 minučių prieš valgį.
4. 10 g susmulkintos raktažolės užplikyti stikline verdančio vandens, palaikyti 15 minučių, gerti po ketvirtadalį stiklinės 4 kartus per dieną.
5. Valgomąjį šaukštą vaistinės ramunėlės žiedų užplikyti stikline verdančio vandens, pusvalandį palaikyti, gerti po valgomąjį šaukštą 4 kartus per dieną, prieš valgį.