Kinijoje restoranai pradeda vaikytis naujos mados ir siūlyti savo klientams patiekalus, paruoštus su moters pienu.
Tokių patiekalų galima užsisakyti viename restorane Čangšos mieste pietinėje Hunano provincijoje, o netrukus bus galima paragauti ir Honkongo Šendženo mieste, rašo vietos laikraščiai.
"Beijing Times" nurodo, kad pieną tiekė šešios valstietės, kurios krūtimi tebemaitina savo vaikus. Kiek joms buvo sumokėta ir kiek pieno naudojama patiekalams, neaišku.
"Life Times" rašo, kad pirmąjį vakarą, sausio 25 dieną, buvo pasiūlyti du patiekalai - iš moliuskų ir iš ešerio, tačiau restoranas netrukus ketina į valgiaraštį įtraukti ir daugiau patiekalų su tokiu pienu.
Restorano savininkas, kurio pavardė nenurodoma, degustacijai pakvietė vietos žurnalistus ir nors jie atėjo, visi neva dėl sutrikusios sveikatos valgyti atsisakė.
Savininkas pasakojo, kad toks sumanymas jam kilo spalio mėnesį ir kad patiekalams naudojamas pienas yra higieniškas ir saugus vartoti. "Mūsų nuomone, natūralius dalykus turėtume gerbti. Mes gerbiame motinos meilę", - sakė jis.
Tuo tarpu Šendžene ketinama surengti banketą, kurio metu bus patiekti 108 patiekalai, paruošti su moters pienu.
Kol kas neaišku, ar moters pieno naudojimas patiekalams ruošti nepažeidžia kokių nors įstatymų.
AFP-BNS