Tai natūralus didelio biologinio aktyvumo polivitaminų koncentratas.
Erškėtuogėse yra cukraus, dažomųjų ir rauginamųjų medžiagų, pektinų, askorbino rūgšties, vitaminų P, B, E, K, niacino, folinės rūgšties, tiamino. Šiuose vaisiuose yra ir makro, ir mikroelementų, o sėklose - aliejų. Iš džiovintų erškėtuogių galima pasiruošti dietinių, gydomųjų gėrimų, užpilų, arbatų. Vaisių užpilas didina organizmo atsparumą infekcijoms ir peršalimo ligoms, stiprina kraujagyslių sieneles, skatina tulžies išsiskyrimą, lėtina aterosklerozės vystymąsi. Erškėtuogės rekomenduojamos besiskundžiantiesiems galvos skausmais, vištakumu, sergantiesiems širdies ligomis.
Erškėtuogių minkštimas laisvina vidurius, o sėklos turi priešuždegiminių ir skatinančių šlapimo skyrimąsi savybių.
Erškėčio šaknų nuoviras skatina tulžies skyrimąsi. Šis nuoviras rekomenduojamas sergantiesiems skrandžio ir žarnyno ligomis, inkstų akmenlige.
Erškėčio lapų užpilą rekomenduojama vartoti kaip antimikrobinę, nuskausminamąją priemonę sergantiesiems virškinimo trakto ligomis.