REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Kotryna Kozlovaitė (nuotr. asm. archyvo)

Sveikas ir aktyvus gyvenimo būdas – neatskiriama grožio industrijoje dirbančių moterų kasdienybė, rašoma pranešime spaudai.

25

Sveikas ir aktyvus gyvenimo būdas – neatskiriama grožio industrijoje dirbančių moterų kasdienybė, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Manekenė Kotryna Kozlovaitė pasakoja, jog pradėjus tarptautinę karjerą, jai teko kiek pakeisti savo įprastą dienotvarkę ir išmokti naujų įpročių keliaujant.

 Mergina teigia, jog šį darbą dirbančių merginų gyvenimo būdas gana skiriasi nuo įprastų žmonių įpročių. Anot jos, pradėjusi modelio karjerą, ji suprato, kaip svarbu save saugoti ir prižiūrėti.

 „Tapau modeliu 17 metų. Tokio amžiaus dar nežinojau, kaip svarbu yra save saugoti ir tinkamai prižiūrėti. Pradėjus dirbti profesionaliai, ėmiau suprasti, jog privalu naudoti tinkamą kosmetiką, valgyti sveiką ir subalansuotą maistą, daug miegoti, lankytis pas kosmetologę. Šis supratimas atėjo pamažu, įgaunant patirties. Taip pat turiu vyresnių ir labiau patyrusių draugių, kurios davė naudingų patarimų apie sveiką gyvenseną. Vėliau ėmiau pati pastebėti rezultatus“, – pasakoja K.Kozlovaitė.

 Žinomos merginos teigimu, gerai savijautai ir sveikai išvaizdai palaikyti jai taip pat patinka įvairūs limfodrenažiniai masažai, pavyzdžiui įvyniojimai dumbliais, medumi ar kavos tirščiais.

REKLAMA
REKLAMA

 Manekenė sako, jog ši profesija reikalauja daug ir nuolat keliauti. Jos teigimu, dažnai tai nuvargina, o fotosesijų metu privalu atrodyti nepriekaištingai. Todėl toks darbo pobūdis ją privertė išmokti naujų įpročių, kurie jai leistų net ir skrydžių ar tolimų kelionių metu užtikrinti gerą savijautą.

REKLAMA

 „Kelionių metu stengsiuosi gerai ir sveikai pavalgyti prieš skrydį. Taip darau tam, kad netektų pirkti nesveiko maisto oro uoste. Stengiuosi valgyti daug vaisių – juose yra angliavandenių, tad tokiu būdu palaikau energiją. Geriu vandenį, vartoju vitaminą D3 ir maisto papildus „Biocell Beauty Shots“, kurie padeda puoselėti gražią odą ir stiprina plaukus. Šie produktai man taip pat padeda jaustis gerai“, – apie mitybą kelionių metu pasakojo modelis.

Taip pat K.Kozlovaitė pasakoja, jog modeliams itin svarbi „švari“ ir sveika mityba. Todėl kartais ji 1-2 dienas maitinasi tik įvairiomis sultimis. Anot jos, tai akivaizdžiai pagerina savijautą, išvalo organizmą.

REKLAMA
REKLAMA

 „Negaliu sakyti kad mano mityba visada griežta, bet stengiuosi valgyti sveikai. Būna dienų, kai pavalgau tik pusryčius ir lengvai užkandu vakare. Tuomet kitą rytą atsikeliu su plokščiu pilvu, bet su skausmu skrandyje“, – teigia ji.

 K. Kozlovaitė nuogąstauja, jog kartais dėl kelionių jai tenka praleisti sporto užsiėmimus, ypač, jei skrenda keletui dienų. Anot manekenės, dažniausiai ji dirba nuo ryto iki vakaro. O namuose būna tik vėlų vakarą, todėl dažnai būna sunku rasti jėgų sportui. Tačiau modelis tikina, jog išvykus 2-3 savaitėms, būtinai apsilanko sporto klube.

 „Darbas įpareigoja atrodyti pailsėjusiai, žvaliai bei turėti gerą figūrą. Kadangi tenka daug skraidyti, o tai vargina organizmą, stengiuosi atrasti laiko sau. Kartais prisileidžiu karštą vonią, nueinu į masažą, arba tiesiog pasilepinu drėkinančia veido kauke. Būna dienų, kai nueinu miegoti labai vėlai, todėl kitą dieną stengiuosi pasnausti pietų miego – tai puikiai padeda atsigauti“, – tikina mergina.

 Kotryna pabrėžia, jog didžiausia grožio ir geros savijautos paslaptis yra miegas, o geriausias ir kokybiškiausias jis būna nuo 22:30 iki 7:00. Tai leidžia atsikėlus ne tik atrodyti bet ir jaustis puikiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų