• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ruduo į virtuvę atneša daug šilumos, jaukumo ir natūraliai sodrių skonių. Tai metas, kai vakarienei vis dažniau renkamės sotesnius, šildančius patiekalus, kuriuos galima paruošti paprastai ir greitai. Rudens gėrybės puikiai tinka šeimos meniu – jos suteikia daugiau spalvų, natūralios saldumos ir leidžia sukurti įvairius derinius be didelių pastangų.

Ruduo į virtuvę atneša daug šilumos, jaukumo ir natūraliai sodrių skonių. Tai metas, kai vakarienei vis dažniau renkamės sotesnius, šildančius patiekalus, kuriuos galima paruošti paprastai ir greitai. Rudens gėrybės puikiai tinka šeimos meniu – jos suteikia daugiau spalvų, natūralios saldumos ir leidžia sukurti įvairius derinius be didelių pastangų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuos tris patiekalus galima ruošti tiek įprastą darbo dieną, tiek savaitgalį, o ingredientus galima rasti tiek darže, tiek turguje ar parduotuvėje. Toliau pateikiami lengvi, tačiau gardūs receptai jaukiam šeimos susibūrimui.

REKLAMA

1. Soti moliūgų sriuba su krevetėmis

Švelni, kreminė sriuba, kuriai moliūgas suteikia natūralios saldumos, o krevetės – lengvo rafinuotumo. Tai puikus pasirinkimas vakarienei, kai norisi kažko lengvo, bet sotaus.

Receptas (4 porcijos):

  • 600 g moliūgo
  • 1 morka
  • 1 bulvė
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 400 ml daržovių sultinio
  • 150 ml grietinėlės
  • 200 g virtų nuluptų krevečių
  • Alyvuogių aliejus, druska, pipirai

Gaminimas:

REKLAMA
REKLAMA
  • Puode apkepkite smulkintą svogūną ir česnaką.
  • Sudėkite kubeliais supjaustytą moliūgą, morką ir bulvę.
  • Supilkite sultinį ir virkite 15–20 min, kol daržovės suminkštės.
  • Sutrinkite iki vientisos konsistencijos, įmaišykite grietinėlę, pagardinkite.
  • Krevetes trumpai pašildykite keptuvėje ir uždėkite ant sriubos prieš patiekiant.

2. Cukinijų blyneliai su vištiena

Purūs, švelnaus skonio blyneliai su baltymų šaltiniu – puikus pasirinkimas vaikams ir suaugusiesiems. Jie gali būti tiekiami su šviežiomis salotomis arba lengvu jogurto padažu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Receptas (4 porcijos):

  • 2 vidutinės cukinijos
  • 250 g maltos vištienos
  • 2 kiaušiniai
  • 4 šaukštai miltų
  • Druska, pipirai
  • Kepimui – šlakelis aliejaus

Gaminimas:

  1. Cukinijas sutarkuokite ir nuspauskite skysčio perteklių.
  2. Sumaišykite su malta vištiena, kiaušiniais, miltais ir prieskoniais.
  3. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite nedidelius blynelius po kelias minutes iš kiekvienos pusės.
  4. Patiekite su jogurtiniu padažu ar salotomis.

3. Orkaitėje kepti burokėliai su ožkos sūriu ir riešutais

Tai šilta ir soti salotų alternatyva, tinkanti kaip pagrindinis patiekalas. Burokėliai suteikia malonaus skonio, ožkos sūris – lengvo kremiškumo, o riešutai – traškumo.

REKLAMA

Receptas (3 porcijos):

  • 4 vidutiniai burokėliai
  • 120 g ožkos sūrio
  • 2 saujos graikinių riešutų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas balzaminio acto
  • Druska, pipirai

Gaminimas:

  1. Burokėlius nuplaukite, suvyniokite į foliją ir kepkite 200 °C apie 45–60 min., kol suminkštės.
  2. Atvėsusius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
  3. Sudėkite į lėkštes, užtarkuokite ožkos sūrį, užberkite riešutus.
  4. Apšlakstykite aliejumi ir balzaminiu actu, pagardinkite prieskoniais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų