REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
Garsenybės prakalbo apie svorį (nuotr. Organizatorių)

Šokėjas Saulius Skambinas buvo ne vienas žinomas žmogus, nusprendęs ketvirtadienio vakarą praleisti Kauno senamiestyjesurengtoje sveikuoliškų kokteilių degustacijoje ir taip prisidėti prie smagaus gyvenimo būdo koregavimo projekto dalyvių gerovės.

38

Šokėjas Saulius Skambinas buvo ne vienas žinomas žmogus, nusprendęs ketvirtadienio vakarą praleisti Kauno senamiestyjesurengtoje sveikuoliškų kokteilių degustacijoje ir taip prisidėti prie smagaus gyvenimo būdo koregavimo projekto dalyvių gerovės.

REKLAMA

„Ar laikausi dietų? Galima sakyti, kad taip. Kai pajuntu, kad drabužiai „sumažėjo“, pradedu aktyviau sportuoti, valgyti daugiau salotų ir atsisakyti nesveikų produktų“, - pasakojo žinomas vyras.

Jis patikino niekuomet nesisveriantis, todėl savo kūno masės indekso net neįsivaizduojąs.

„Man viską pasako vaizdas veidrodyje. Jame puikiai matosi, ties kuriomis kūno linijomis reikėtų padirbėti“, - šypsojosi S. Skambinas.

Dar vienas svorio kontrolės būdas – kelnių diržo sagtis.

„Jei reikia ją atlaisvinti, skubiai susirūpinu dietomis“, - lyg juokais, lyg rimtai sakė S. Skambinas.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai jį itin nudžiugino viena netikėta istorija – tvarkydamas daiktus tarp jų šokėjas rado kieto audinio džinsus, kuriuos nešiojo būdamas maždaug šešiolikos metų. S. Skambinas neatsispyrė pagundai pasitikrinti, kaip yra pakitę jo kūno formos ir... kelnės puikiai tiko!

REKLAMA

Jo teigimu, šiais laikais niekam nebe paslaptis, kad visiems svarbu ir aktyviai gyventi, ir vartoti papildus, ir vengti nesveiko maisto.

„Tačiau kartais tam, kad pradėtum siekti savo tikslo, trūksta motyvacijos bei žinių. Todėl projektai, kuriuose dalyvius prižiūri specialistai ir jiems pataria, yra tikrai naudingi“, - įsitikinęs S. Skambinas.

Jam pritarė ir renginių vedėjas Dainius Martinaitis, su šypsena pridurdamas, kad visas jo gyvenimas – nuolatinė dieta.

„Mano svajonė sverti 105 kilogramus“, - atviravo aukštaūgis vyras.

Jis pripažino – apie dietas menkai nusimano, todėl su per savaitgalį ar atostogas priaugtu svoriu atsisveikina tiesiog kelias dienas badaudamas.

REKLAMA
REKLAMA

Bado dietomis savo kūno proporcijas reguliuoja ir rudenį kino teatras pasieksiančiame lietuviškame filme „Pliusas“ vaidinantis humoristas Artūras Orlauskas. Ilgiausiai jis maisto nevalgė savaitę. Tiesa, tuomet gėrė vaisių sultis ir vandenį. Susiimti A. Orlauskas nutarė mėnesį Amerikoje trukusių gastrolių metu, kuomet vos po keleto dienų viešnagės pajuto, jog jo kūnas apsunko.

„Šiaip mano svoris nekinta, nes daug sportuoju. Nors dietų dažniau laikosi moterys, į treniruotes po vasaros susirenkantys vyrai tarpusavyje irgi atvirai kalba apie būtinybę laikytis dietos“, - sakė A. Orlauskas.

Drastiškai dalyvaudamas televizijos projekte sulieknėjęs Gediminas Juodeika tuomet įgytą patirtį prisimena iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai šalia manęs liekna moteris, norisi dar labiau pasitempti“, - patikino televizijos prodiuseris, į renginį atėjęs su mylimąja Živile.

G. Juodeika juokauja, jog išlaikyti kūno svorį padeda ir šaldytuvo turinys – jame dažniausiai nieko nėra.

„Živilė vakare grįžta pavargus ir nieko gaminti nebenori. Ji apskritai mažai valgo. Tad, jei niekur neiname, apsieinu be vakarienės – pakanka išgerti maistinių skaidulų stiklinę“, - patikino pašnekovas.

Svorio kontrole rūpinasi ir profesionalus sportinių šokių šokėjas, projekto „Slim4Fun“ sumanytojas Tomas Slausgalvis. Kadangi, anot jo, daugeliui žmonių nuolat tenka rūpintis, kaip išlaikyti tobulas kūno linijas, buvo sumanytas tris mėnesius truksiantis renginys. Jo metu maždaug pusšimtis kauniečių kelis kartus per savaitę lankys nemokamas zumbos treniruotes, konsultuosis su dietistu, vaišinsis sveikuoliškais kokteiliais „Bernelių užeigoje“ ir vartos būtinus gerai savijautai papildus.

REKLAMA

Pasak T. Slausgalvio, šio mtu kaip tik vyksta dalyvių atranka – norintieji dalyvauti gali pildyti anketas socialiniuose tinkluose.

„Pradėdami projektą nutarėme surengti kokteilių ir salotų degustaciją bei atrinkti tinkamiausius derinius, kuriais ir galės lepintis norintieji sulieknėti“, - sakė T. Slausgalvis.

Jo teigimu, visiems, susirinkusiems į sulčių ragavimą, itin patiko avižinių dribsnių, bananų, migdolų riešutų sviesto ir pieno kokteilis. Daug aplodismentų sulaukė „Bernelių užeigos“ kūrinys iš špinatų, agurkų ir obuolių. Taip pat – pieno, jogurto, cinamono, obuolių ir migdolų sviesto derinys. Savo gerbėjų atrado ir jogurtinis mėlynių bei linų sėmenų kokteilis. Dar vienas vertintas variantas – šaldytos uogos, obuoliai, špinatai ir vanduo.

„Tikimės, kad dalyviams bus smagu savųjų rezultatų siekti kartu ir visi įsitikinsime, koks efektyvus yra judesio, tinkamo maisto ir papildų derinys“, - kalbėjo T. Slausgalvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų