REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena populiariausių TV3 laidų „Gero vakaro“ šou šiandien nebeįsivaizduojama ne tik be jos vedėjų, Mindaugo Stasiulio ir Justino Jankevičiaus, bet ir be žaviosios jų kompanijonės Dijoros Petrikonytės. Tiesa, Dijora neslepia, kad tokia, kokia yra televizijoje, ir kokia yra su savo artimaisiais, kardinaliai skiriasi.

Viena populiariausių TV3 laidų „Gero vakaro“ šou šiandien nebeįsivaizduojama ne tik be jos vedėjų, Mindaugo Stasiulio ir Justino Jankevičiaus, bet ir be žaviosios jų kompanijonės Dijoros Petrikonytės. Tiesa, Dijora neslepia, kad tokia, kokia yra televizijoje, ir kokia yra su savo artimaisiais, kardinaliai skiriasi.

REKLAMA

Žavi mergina laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėjai Kristinai Rimienei atvėrė širdį ir papasakojo ne tik apie savo manekenės karjerą, bet prabilo ir apie naują patirtį televizijoje bei savo asmeninį gyvenimą.

Ne vienas išgirdęs gražios merginos vardą nustemba, mat jis – iš tiesų netikėtas. Ir pati Dijora neslėpė, kad klausimų apie tai sulaukia dažnai.

Originalus vardas ir asmeninio gyvenimo detalės

„Jį sugalvojo mano tėtis – labai norėjo man išskirtinio vardo. Pasiėmė lapą ir kūrė porą mėnesių – buvo įdomiausių, įvairiausių, negirdėtų vardų. Tada atnešė mano mamai ir pasakė, kad išsirinktų vieną“, – sakė ji prisiminusi, kad mama iškart dūrė į vardą „Dijora“.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, jos vardas iš tiesų vardas turėjo būti Dijora Cerios, bet to neleido Lietuvos įstatymai, todėl paliko tik Dijorą.

D. Petrikonytė yra baigusi Kauno Technologijos universitetą, turi dvigubą specialybę – baigė verslą ir antreprenerystę bei marketingą. 

REKLAMA

Nuo 15 metų ji išbandė save ir kaip modelį – tiesa, pati apie tai niekuomet nesvajojo ir nė nenorėjo. Supratusi, kad dukra – labai išvaizdi, į pirmąją modelių atranką ją paskatino nueiti mama: „Į tą atranką net nenorėjau. Paeinu tris žingsnius ir tada tiek pat atgal. Bet viskas taip susidėliojo, kad teko išbandyti dar kažką naujo.“

Taip jau nutiko, kad atrankoje, į kurią nuėjo Dijora, buvo renkamas geriausias tų metų modelis. Mergina laimėjo atranką, o vėliau išvyko į Šanchajų atstovauti Lietuvai.

„Tai buvo mano pirmas žingsnis didžiuoju podiumu, labai įdomi patirtis. Po to sekė kontraktų su ta korporacija pasirašymai“, – prisiminė Dijora bei pridėjo, kad iškart po to Kinijoje modeliavo dar 4 mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, ar Kinijoje tokiai jaunai merginai nekilo grėsmių, Dijora neslėpė, jog buvo visko.„Bet mane žavi tokie dalykai, kai reikia išeiti iš savo komforto zonos. Aš visąlaik „kimbu“, jei atrodo, kad kažko neįveiksiu. Bet tikrai būdavo visko – daug įvairiausių pagundų, nesaugių momentų, kai su kuprine išeini į kastingą, esi nesugiame rajone, ir nežinai, ar kažkas tave užpuls. Bet toks kelionės atsiperka, nes tu esi jaunas vaikas ir turi galimybę pamatyti kultūrą, susipažinti su žmonėmis, aplankyti tas vietas, kur turistai nenueis.“

Į televiziją pateko netikėtai

Nors dabar Dijora darbą televizijoje vadina pačia tikriausia sėkme, patekimas į ją taip pat buvo visiškai netikėtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kaip žiūrovams, taip ir man buvo labai netikėta. Aš niekada to neplanavau ir nemačiau savęs televizijoje. Atrodydavo, o kaip žmonės neapalpsta užlipdami ant scenos?“ – sakė ji.

D. Petrikonytė prisiminė, kad kvietimą apsilankyti laidos „Gero vakaro šou“ vedėjos kastinge gavo netikėtai, per „Facebook“. Po mėnesio, nuvykusi į kastingą, ji tam teturėjo vos 45 minutes, mat laukė sunkus egzaminas universitete.

Kastingą vedė Justinas, ir nors interviu praėjo puikiai, Dijora netrukus jį pamiršo, o po kelių dienų sulaukusi skambučio iš TV3 su kvietimu apsilankyti pasirašyti sutarties, negalėjo tuo patikėti.

„Negalėjau patikėti. Kai būdavo ta laida, kur prigavo kažkokį draugą, ir viskas vyksta su slaptomis kameromis, tai maniau, kad mano kokia draugė mane šitaip pakišo – maniau, kad tuoj visi iššoks, būsiu apgauta ir visi juoksis. Iki paskutinės akimirkos negalėjau tuo patikėti“, – emocijų neslėpė gražuolė.

REKLAMA

Paklausta, kaip sutaria su kolegomis – M. Stasiuliu ir J. Jankevičiumi – Dijora negailėjo kolegoms komplimentų: „Maniau, kad jie bus arogantiški, juk televizijoje dirba gal 20 metų, tiek turi patirties, scenos vilkai. Maniau, kad ateisiu aš, be jokios patirties, aktorinio nebaigusi, mėgstanti pajuokauti, bet ar visąlaik pataikanti į taktą – čia jau geras klausimas. Bijojau, bet jie iš tiesų labai manimi rūpinosi.“

Dijora pasakojo, kad prieš filmavimus visuomet labai jaudindavosi, tačiau su laiku ėmė pastebėti, kad įgyja patirties, jaučiasi drąsiau, prodiuseriai leidžia jai daugiau pasireikšti.

Tiesa, tokia mergina kaip Dijora, dažnai susiduria ir su stereotipu, neva gražios merginos negali būti protingos.

REKLAMA

„Manęs tai nežeidžia ir neliūdina, nes tai yra tik personažas – prie dviejų tokių vyrų reikia gražios panelės. Aš, baigusi aukštąjį mokslą, galėčiau reikšti savo nuomonę, kalbėti už moterų teises ties kiekvienu slidžiu „bajeriu“, galėčiau kažką neigti, bet tada auditorija nesijuoktų, nebūtų medžiagos, iš kurios padaryti laidą. Tiesiog kai kurie žmonės nesupranta, kad aš esu viena asmenybė, žmogus toks, koks esu su šeima, draugais, ir visai kitoks ant scenos, 36 minučių eteryje“, – atviravo ji.

Nepaisant to, Dijora įsitikinusi, kad žmonės nuomonę ateityje apie ją dar tikrai pakeis, o į negatyvias žinutes ji stengiasi nekreipti dėmesio. Vis dėlto modeliui skaudu, jei į tai rimtai pažiūri jos tėvai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mane labiausiai žeidžia, kad tai liečia mano šeimą. Mano tėvai labai pergyvena dėl tų komentarų, ką kas pagalvos. Aš pati į tai nereaguoju, esu labai plačių pažiūrų, manęs tokie dalykai neslegia. Bet mane liūdina, kad mano tėvai tai ima į galvą ir kad jiems tai yra sunku. Vėliau, gaunasi taip, kad mano mama susitinka su kokia bendradarbe ir sako: „Tu, žinok, ji ne tokia kvaila, kaip atrodo per laidą“. Tas spaudimas krenta jau ir ant mano artimos aplinkos ir jiems tenka atsiginti su tais žmonių komentarais“, – sakė D. Petrikonytė.

Tiesa, didžiąją dalį savo asmeninio gyvenimo gražuolė stengiasi pasilaikyti sau – apie tai kalbėti, anot jos, viešai nereikia.

REKLAMA

„Kalbant apie antrąją pusę, kodėl aš nesiviešinu ir per daug nešneku ta tema, nes su praėjusiais santykiais labai įsiskaudinau, nudegiau. O dabar, žinant, kad nešu didesnę atsakomybę, aš vertinu tai, ką išnešu į eterį, ką šneku, kaip save pateikiu. Dabar noriu apsaugoti patį žmogų, ir manau, kad yra dar per anksti. Nesu dar tvirtai stovinti ant kojų, kad sakyčiau – žiūrėkit“, – šypsojosi D. Petrikonytė.

Visą ištrauką iš laidos „Pasaulis pagal moteris“ su Dijora pamatysite peržiūrėję vaizdo įrašą straipsnio pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų