REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
A.Jagelavičiūtė, Motyvuoti Atletai, D.Bendžius (nuotr. Instagram)

Ne viena socialinių tinklų žvaigždė puikiai žino Lietuvoje susibūrusi forumą „Discord". Serveris, kuriame lietuviai susirenka diskutuoti apie įžymybes bei skleisti gandus apie jų asmeninį gyvenimą.

3

Ne viena socialinių tinklų žvaigždė puikiai žino Lietuvoje susibūrusi forumą „Discord". Serveris, kuriame lietuviai susirenka diskutuoti apie įžymybes bei skleisti gandus apie jų asmeninį gyvenimą.

REKLAMA

Šį kartą platforma peržengė visas ribas, po slapyvardžiais besislepiantys asmenys nusitaikė į garsenybes ir užsimojo ištrinti jų socialinių tinklų paskyras.

Apie užgimusį sąmokslą vienas pirmųjų prakalbo socialinių tinklų žvaigždė, fotografas Deividas Bendžius. Jis instagrame papasakojo apie susiklosčiusia situacija. Į vyrą anonimine žinute kreipėsi sekėjas ir perspėjo Deividą.

,„Sveikas, atnešu informacijos iš „Discord“. Nežinau, kiek tu ten būni ir kiek tau bus įdomi ši informacija, bet „Pletkų“ serveryje yra toks turkas „Ruby“. Jis su „Discord“ pagalba ištrynė „Motyvuotų atletų“ instagramus, buvo ištrynęs ir Stonkuvienės. Realiai, trina tuos, kurių prašo „Discord“ nariai. Dabar sugalvojo tave trinti.

REKLAMA
REKLAMA

Jis veikia tokiu principu, kad turi verified (liet. patvirtintą) anketą instagrame, susideda visą informaciją iš aukos profilio ir tada visi reportina, kaip apie apsimetėlį to „Verified“ žmogaus, o instagramas ištrina profilį. Rašau, nes noriu tave įspėti“, – perspėjo anonimas.

REKLAMA

Pasak jo, paslaptingas turkas „Ruby“ yra susikūręs instagramo paskyrą, į kurią susikelia visą aukos profilyje randamą informaciją, o susivieniję „Discord“ nariai tikrąjį paskyros savininką platformos administracijai apskundžia kaip apsimetėlį. Tuomet „Instagram“ platforma įžymybę užblokuoja.

Deividas to palikti nežada: „Čia yra suplanuota ataka, kas yra nusikaltimas, su visais discordo įrodymais ir pokalbiais, nėra sunku surasti žmonių IP adresus. Manau, kad pažiūrėsime į šį dalyką rimtai“

Tiesa, nuo to jau nukentėjo  Artur Swan ir Ievą Swan. „Motyvuoti atletai“ dėl piktavalių susivienijimo prarado savo „Instagram“ profilius. Ar šių asmenų profiliai panaikinti laikinai, ar visam laikui – kol kas nėra aišku.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad tas pats „Ruby“ dar rugsėjį buvo pasisavinęs Indrės Stonkuvienės anketą.

Apie 55 tūkst. narių turinti platforma į aukų sąrašą įrašė ne tik „Motyvuotų atletų“ porą. Jie ėmė organizuoti pasikėsinimus ir į kitas žinomų asmenų anketas: stilistės Agnės Jagelavičiūtės, fotografo Deivido Bendžiaus, tinklaraštininkių Ingos Žuolytės ir Simonos Lipnės ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų