REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, kontroliuojanti prekybos įmones, daro išvadą, kad pažeidimų prekybos centruose mažėja, o dažniausi yra bendri higienos ir maisto produktų ženklinimo pažeidimai.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi teisės aktų reikalavimų pažeidimai tiesiogiai daro įtaką parduodamų maisto produktų saugai ir kokybei. Bet išnagrinėjus pastarųjų metų (2009 - 2011) valstybinės maisto kontrolės rezultatus, pastebima pažeidimų mažėjimo tendencija. Tam įtakos turi didėjanti prekybininkų atsakomybė bei augantis vartotojų aktyvumas, jų domėjimasis maisto produktų saugos, kokybės bei ženklinimo reikalavimais. Vasaros laikotarpiu vartojai dažniausiai skundžiasi sugedusiais maisto produktais, tą lemia temperatūrinių režimų neužtikrinimas. Tai patvirtina labai išaugęs vartotojų skundų skaičius. Šiais metais Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo 1 694 vartotojų skundus, 558 - pasitvirtino“, - teigė Maisto skyriaus vedėja A. Išarienė.

REKLAMA

VMVT pateiktais duomenimis, per pirmąjį šių metų pusmetį didžiuosiuose prekybos centruose buvo atlikti 1008 patikrinimai, iš jų - 425 pagal vartotojų skundus (42 proc.). Patikrinimai su pažeidimais sudarė 31 proc.

UAB „Maxima LT“ buvo atlikti 395 patikrinimai, iš jų su pažeidimais sudarė 25 proc. (nuo visų atliktų patikrinimų). UAB „Palink“ - 279 patikrinimai, iš jų su pažeidimais - 27 proc., UAB „Norfos mažmena“ - 217 ir 45 proc. bei UAB „Rimi Lietuva“ - 117 ir 32 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai maisto produktų kokybės pažeidimų nustatyta bendrovėje „Norfos mažmena“, mažiausiai - „Maxima LT“. Visuose prekybos centruose, kaip ir praėjusiais metais, vyravo bendri higienos ir maisto produktų ženklinimo, kokybės ir kiti teisės aktų reikalavimų nesilaikymo pažeidimai. Lyginant su 2010 metų pirmuoju pusmečiu, patikrinimų su pažeidimais sumažėjo 10 proc.

Už nustatytus teisės aktų reikalavimų pažeidimus per pirmąjį 2011 m. pusmetį prekybos centrų atsakingiems darbuotojams skirta 6 tūkst. 555 litai baudų ir keturi įspėjimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per šių metų liepos mėnesį nustatyta 114 maisto produktų laikymo sąlygų pažeidimo atvejų įvairiuose prekybos centruose: mėsos, pieno gaminių saugojimo vietoje (šaldytuvai) temperatūra neatitinka gamintojų nurodymų.

Maisto prekybos įmonės savo veikloje privalo vadovautis savikontrolės sistema, todėl pačios kontroliuoja ir atsako už parduodamų ir vietoje gaminamų maisto produktų saugą ir kokybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų