REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė siūlo rudenį mėgautis daržovėmis ir ruošti patiekalus iš jų. Ruduo yra tinkamas laikas gaminti troškinius, apkepus ir padažus.

Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė siūlo rudenį mėgautis daržovėmis ir ruošti patiekalus iš jų. Ruduo yra tinkamas laikas gaminti troškinius, apkepus ir padažus.

REKLAMA

Rekomenduoju pasigaminti vištienos kukulaičių su daržovių padažu, o jau daržoves galite rinktis kiekvienas pagal savo skonį ar tai, ką tuo metu turite namuose.

Patiekalas gavosi labai skanus, o svarbiausia, kad jam paruošti nesugaišau daug laiko.

Reikės:

0.5 kg. malto vištienos faršo, 1 kiaušinio, 4 - 5 v.š. grietinėlės, 2 bulvių, svogūno, žalumos ( krapų, petražolių ), vištienos prieskonių, pipirų ir druskos, aliejaus kepimui

Padažui:

500 ml. grietinėlės ( 12% ), paprikos (raudonos), cukinijos, 2 - 3 česnako skiltelių, pipirų ir druskos

Gaminimo eiga:

Burokine trintuve sutarkavau bulves ir jas sudėjau į vištienos faršą, įmušiau kiaušinį, įpyliau grietinėlės, sudėjau smulkiai pjaustytą svogūną, žalumos ir prieskonių.

REKLAMA
REKLAMA

Iš paruoštos masės formavau kukulaičius ( man gavosi 11 vnt. ) ir juos kepiau keptuvėje su ttupučiu aliejaus. Iškeptus kukulaičius išėmiau ir sudėjau į lėkštę.

REKLAMA

Paprikas ir cukiniją susipjausčiau nedideliais gabaliukais.

Į keptuvę, kurioje kepė kukulaičiai, sudėjau smulkintą česnaką, jam pakepus sudėjau daržoves. Viską kartu pakepiau ( kol suminkštėjo ).

Galiausiai į daržoves supyliau grietinėlę, sudėjau kukulaičius ir kartu patroškinau. Padažui sutirštėjus, nuėmiau nuo kaitros, pagardinau prieskoninėmis žolelėmis.

Prie kukulaičių puikiai tiko bulvių košė.

Šaltinis: GAMINK SU AUDRONE

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų