• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laidos „Maisto kelias“ vedėjų Martyno Lavicko ir Vaidos Poderytės-Bernatavičės kelionė Biržuose neįsivaizduojama be apsilankymo Rinkuškiuose – vietoje, kur puoduose virte verda alus. Dar 1991-aisiais trys bičiuliai čia pradėjo aludarystę pagal šeimos receptus, naudodami vos kelis kubilus.

Laidos „Maisto kelias“ vedėjų Martyno Lavicko ir Vaidos Poderytės-Bernatavičės kelionė Biržuose neįsivaizduojama be apsilankymo Rinkuškiuose – vietoje, kur puoduose virte verda alus. Dar 1991-aisiais trys bičiuliai čia pradėjo aludarystę pagal šeimos receptus, naudodami vos kelis kubilus.

REKLAMA

Šiandien darykla – 100 proc. lietuviško kapitalo, iš kartos į kartą perduodamų tradicijų šeimos verslas, išaugęs į moderniausią alaus gamybos kompleksą šalyje.

„Per metus parduodame apie 5 milijonus litrų produkcijos“, – atskleidė ekskursijų vadovė Alvyda Tamulėnaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau „Rinkuškiai“ garsėja ne vien gamybos apimtimis. Čia iš alaus gimsta alzamikas – kreminis padažas mėsai, žuviai ar salotoms, gaminamas alaus actas, saldi alaus karamelė, netgi gaivūs alaus ledai.

REKLAMA

Daryklos restorane patiekalai ruošiami su alumi, o ekspozicijoje lankytojai gali susipažinti su legendiniu Biržų aludariu Žaldoku, pamatyti pirmuosius daryklos kubilus, apdovanojimus ir netrukus – uždraustos reklamos muziejų, kuriame bus eksponuojami per 35 veiklos metus surinkti plakatai, etiketės, taurės ir kiti unikalūs eksponatai.

„Kai atvažiuoji į Rinkuškius, tu ir muziejų sužinai, ir daryklą pamatai, ir produkcijos nusiperki, ir restorane nuostabiai pavalgai“, – apibendrino laidos vedėja Vaida Poderytė-Bernatavičė.

Kaip alus iš Rinkuškių atsidūrė Martyno ir Vaidos ruoštame Radvilų troškinyje bei kokius netikėtus skonius atrado vedėjai sužinokite aukščiau esančiame vaizdo įraše.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų