REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai su bulvėmis – gardus ir sotus patiekalas. Juos kepiau šventėms laukdama vaikų. Džiaugiuosi, kad vištiena gavosi minkšta, sultinga, o svarbiausia – labai gardi. Vištienos ketvirčius marinavau kefyre. Darsyk įsitikinau, kad kefyre marinuota mėsa visada būna gardi“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai su bulvėmis – gardus ir sotus patiekalas. Juos kepiau šventėms laukdama vaikų. Džiaugiuosi, kad vištiena gavosi minkšta, sultinga, o svarbiausia – labai gardi. Vištienos ketvirčius marinavau kefyre. Darsyk įsitikinau, kad kefyre marinuota mėsa visada būna gardi“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 6 vištienos ketvirčių, ~ 350–400 ml kefyro, 1–2 česnako galvučių, vištienos prieskonių, saldžiosios paprikos miltelių, džiovintos paprikos prieskonių (juos gaminu pati), persilado, rozmarino šakelės, pipirų ir druskos.

Sutarkavau česnaką smulkia tarkele. Dalį tarkuoto česnako pakišau po odele, likusį sumaišiau su  recepte išvardintais prieskoniais ir įtryniau ketvirčius. Viską užpyliau kefyru ir dar „pamasažavau“, įdėjau rozmarino šakelę.  

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai uždengiau maistine plėvele ir palikau marinuotis šaldytuve pernakt. Į kepimo indą su kepimo popieriumi sudėjau vištienos ketvirčius, bulves, pagardintas bulvių prieskoniais, druska ir apšlakstytas aliejumi. Kepiau įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje ~ 1 val.  Kepant kelissyk vištienos ketvirčius aplaisčiau susidariusiu skysčiu. Skanaus!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų