• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Cholesterolis yra mūsų organizmui reikalinga medžiaga, tačiau per didelis vadinamojo „blogojo“ cholesterolio kiekis daro žalą jūsų kraujagyslėms ir didina pavojingų sveikatos būklių riziką. Laimei, jūsų mityba gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį – gydytojas atskleidė, kokius produktus vertėtų įtraukti į savo racioną, kad sveikata jums padėkotų.

Cholesterolis yra mūsų organizmui reikalinga medžiaga, tačiau per didelis vadinamojo „blogojo“ cholesterolio kiekis daro žalą jūsų kraujagyslėms ir didina pavojingų sveikatos būklių riziką. Laimei, jūsų mityba gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį – gydytojas atskleidė, kokius produktus vertėtų įtraukti į savo racioną, kad sveikata jums padėkotų.

REKLAMA

Kai kraujagyslėse susikaupia per daug cholesterolio, jos gali užsikimšti, todėl didėja įvairių sveikatos sutrikimų rizika – nuo širdies ligų iki insulto, rašo express.co.uk.

Dr. Sunnis Patelas iš „Dish Dash Deets“ pasidalijo produktų, kurie padeda sumažinti aukštą cholesterolį, sąrašu – įsiminkite ir vartokite juos kuo dažniau.

1. Avižos ir viso grūdo produktai

Moksliškai įrodyta, kad avižos, kuriose gausu tirpiųjų skaidulų, mažina „blogojo“ cholesterolio kiekį.

REKLAMA
REKLAMA

„Viso grūdo produktai, tokie kaip miežiai, rudieji ryžiai ar viso grūdo duona taip pat turi skaidulų ir maistinių medžiagų, kurios padeda rūpintis širdies sveikata“, – sakė gydytojas.

REKLAMA

2. Riebi žuvis

Daugelis mano, kad norėdami sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje turite visiškai atsisakyti riebalų, tačiau ne visi riebalai yra žalingi.

Dr. S. Patelas sakė: „Lašiša, skumbrė, sardinės ir upėtakis yra puikūs omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai. Įrodyta, kad omega-3 mažina trigliceridų kiekį ir širdies ligų riziką.“

3. Riešutai

Riešutuose esantys riebalai, visai kaip ir randami riebioje žuvyje, gali būti naudingi širdžiai ir sumažinti cholesterolio kiekį.

Tačiau gydytojas pažymėjo, kad tokius maisto produktus svarbu vartoti saikingai, nes kas per daug, tas nesveika.

REKLAMA
REKLAMA

4. Vaisiai ir uogos

Gydytojo teigimu, vaisiuose, pavyzdžiui, obuoliuose, vynuogėse, braškėse, apelsinuose ir uogose, tokiose kaip mėlynės, gausu tirpių skaidulų ir antioksidantų, kurie gerina širdies sveikatą.

5. Avokadai

Dėl avokaduose esančių gerųjų mononesočiųjų riebalų, jie gali padėti sumažinti aukštą cholesterolio kiekį.

Šis nedidelis kreminės konsistencijos produktas gali padėti padidinti „gerojo“ cholesterolio kiekį ir kartu padėti mažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį. Tad vienas produktas – dviguba nauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų