REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca pasidalino šildančio ėrienos ir jautienos troškinio receptu.

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca pasidalino šildančio ėrienos ir jautienos troškinio receptu.

REKLAMA

Šįkart virtuvės šefas su visa komanda vyko į prie pat Latvijos sienos esantį ūkį, kuriame Jūrio ir Kristinos šeima jau daugybę metų augina avis.

Netoli Biržų esančiu avių ūkiu rūpinasi šeima – Jūris ir Kristina. Tiesa, šeima avis ne tik augina, bet jau maždaug 8 metus lankytojus priima ir įvairioms degustacijoms. Pora šiuo metu augina apie ne vieną šimtą pačių įvairiausių avių – čia galima rasti net prūsiškas ar senovinės lietuviškos veislės.

Be edukacijų, šeima taip pat savo ūkyje prekiauja ir pačių ruoštais produktais. Tiesa, pieno produktus jie siūlo tik vasarą, o štai ėriena gali pasitarnauti visais metų laikais. Tiesa, jie neslepia – sužinoję, kad avis galima melžti, lietuviai iki šiol kartais nustemba. Ką jau kalbėti apie avių pieną ar iš jo gaminamus sūrius bei ledu

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat Kristina ir Jūris turi 6 jurtas iš avies kailio. Vienoje – pirtelė, kitoje – muziejus, edukacijų ar degustacijoms skirtos erdvės. Būtent pastarojoje, kaip pasakos šeima, vyksta daugiausiai veiksmo – čia įvairių šeimos ruošiamų gaminių paragavo ir Gian Luca.

REKLAMA

Įkvėptas apsilankymo avių ūkyje, virtuvės šefas pasiraitojo rankoves ir pakvietė į virtuvę, kur gamino sotų ėrienos ir jautienos troškinį – šis receptas puikiai pravers šaltuoju metų laiku, nes kiekvienas kąsnis sušildys.

Ėrienos ir jautienos troškinys

Reikės:

  • Ėrienos šonkaulių;
  • „Feel The Beef“ brandinto jautienos kepsnio „Minutė“;
  • „Philadelphia“ kreminio sūrio;
  • „Hellman’s“ majonezo;
  • Saliero;
  • Morkos;
  • Svogūno;
  • Česnako;
  • Šviežio čiobrelio;
  • Saldžios bulvės;
  • Kelių bulvių;
  • Stiklinės raudono vyno;
  • Balzamiko acto;
  • Druskos, pipirų;
  • Alyvuogių aliejaus.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo eiga:

Į keptuvę pilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir dedame trintų daržovių mišinį - vieną morką, svogūną ir salierą.

Kubeliais supjaustome bulves ir dedame į troškinį. Apkepintą masę pagardiname balzamiko actu, druska ir pipirais. Pilame stiklinę vyno ir leidžiame nugaruoti. Sumažiname kaitrą ir leidžiame troškintis 10-15 minučių.

Jautieną ir ėrieną nusausiname, patepame alyvuogių aliejumi ir dedame į gerai įkaitintą grilį.

Ruošiame padažą: sukapojame šviežią čiobrelį ir česnako skilteles, beriame į dubenėlį ir pilame „Hellman’s“ majonezą. Gerai išmaišome ir atidedame į šalį.

Iškepusią mėsą suvyniojame į foliją ir leidžiame pailsėti 5-10 minučių.

Troškinį pagardiname kreminiu sūriu „Philadelphia“, gerai išmaišome.

Į lėkštę dedame kelis šaukštus troškinio, keptą jautieną ir ėrienos šonkaulius. Papuošiame šviežiu čiobreliu. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų