REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį nustebinkite savo šeimą nepakartojamo skonio patiekalais – kukurūziniais blynais su chorizo padažu ir lazanija su chorizo be glitimo. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos gardžius patiekalus, pamatysite jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“.

Šį savaitgalį nustebinkite savo šeimą nepakartojamo skonio patiekalais – kukurūziniais blynais su chorizo padažu ir lazanija su chorizo be glitimo. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos gardžius patiekalus, pamatysite jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“.

REKLAMA

Pasigaminę šiuos patiekalus nepasigailėsite, nes jį pasigardžiuodama valgys visa šeima!

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Jautienos kukuliams reikės:

· 60 g panko džiūvėsėlių;

· 250 g rikotos sūrio;

· 1 vnt. balto svogūno;

· 10 vnt. česnako skiltelių;

· 2 valg. š. kokybiško alyvuogių aliejaus;

· pundelio šviežio baziliko;

· pundelio šviežios petražolės;

· 100 g kietojo sūrio;

· 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių;

· 1 kg brandintos, maltos jautienos;

· 1 arb. š. druskos;

· 2 arb. š. Viduržemio jūros prieskonių;

· 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Taip pat reikės:

· 500 g kokybiškų spaghetti makaronų;

· ~800 g padažo Napoletana;

· šiek tiek šviežio baziliko.

Gaminimas. Paruoškite kukulius. Į dubenį suberkite panko džiūvėsėlius, sudėkite rikotą, gerai išmaišykite ir palikite dešimčiai minučių, kad džiūvėsėliai išbrinktų.

Svogūną ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir suberkite į gerai įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Kepinkite apie penkias minutes, kol svogūnas praskaidrės, bet dar nebus spėjęs pradėti svilti.

REKLAMA
REKLAMA

Baziliko ir petražolių lapelius nuskabykite ir smulkiai sukapokite. Kietąjį sūrį sutarkuokite per šiek tiek stambesnę, nei smulkiausią tarką, kad sūrio gabaliukai išliktų mėsos kukuliuose.

REKLAMA

Į dubenį su išbrinkusiais džiūvėsėliais suberkite susmulkintas žoleles, tarkuotą kietąjį sūrį, apkepintus svogūnus ir česnakus, įmuškite kiaušinius, sudėkite brandintą jautieną ir suberkite prieskonius. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Drėgnomis rankomis suformuokite vienodo dydžio kukulius ir dėkite ant kepimo skardos su įklotu kepimo popieriumi.

Taip paruoštus kukulius dėkite kepti į iki 220 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus ir grilio funkcija. Kepkite orkaitės viršuje apie 10-12 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Spaghetti makaronus pasūdytame vandenyje išvirkite pagal gamintojo nurodymus. Į keptuvę kurioje kepė svogūnai ir česnakai supilkite Napoletana padažą ir pašildykite. Į išvirusius makaronus įpilkite maždaug du samtelius padažo ir gerai išmaišykite, kad visi makaronai tolygiai pasidengtų.

Iškepusius kukulius sudėkite į likusį padažą keptuvėje, kad susijungtų skoniai. Apibarstykite smulkintu šviežiu baziliku.

Makaronus galite patiekti iškart sumaišant su kukuliais arba atskirai, kad visi valgytojai galėtų pasidaryti savo patiekalo versiją. Taip pat, jei turite dar šiek tiek rikotos, ją galite užtepti ant lėkštės dugno prieš dedant makaronus su kukuliais, taip patiekalas bus dar kremiškesnis ir sultingesnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Raudonajam pesto reikės:

· 200 g saulėje džiovintų pomidorų;

· 50 g kedrinių pinijų;

· 30 g tarkuoto parmezano sūrio;

· 1-2 vnt. skiltelių česnakų;

· ~10 vnt. šviežių baziliko lapelių.

Rikotos virtinukams reikės:

· 250 g rikotos;

· 30 g tarkuoto parmezano sūrio;

· šiek tiek šviežiai tarkuoto muskato riešuto;

· 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių;

· 1 arb. š. kvietinių miltų;

· Semolina miltų virtinukų apvoliojimui.

Taip pat reikės:

· šiek tiek tarkuoto parmezano patiekimui;

· šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus su trumais (pasirinktinai).

Gaminimas. Paruoškite raudonąjį pesto. Į trintuvo indą sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, kedrines pinijas, suberkite tarkuotą parmezano sūrį, sudėkite pasmulkintas česnako skilteles, baziliko lapelius ir viską sutrinkite iki tokios konsistencijos, kad dar liktų labai maži pomidorų gabaliukai.

REKLAMA

Nepersistenkite ir nepadarykite košelės, turi likti maloni tekstūra. Jei trinant pesto matote, kad konsistencija yra per tiršta, įpilkite porą šaukštų aliejaus likusio nuo saulėje džiovintų pomidorų.

Paruoškite rikotos virtinukus. Rikotą išimkite iš pakuotės ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio ar į surmaišį, kad nutekėtų perteklinis skystis.

Nuvarvėjusią rikotą sudėkite į dubenėlį, suberkite tarkuotą parmezano sūrį, įtarkuokite šiek tiek muskato riešuto, įdėkite kiaušinį, prieš tai palaikę jį ant sietelio, kad taip pat nuvarvėtų perteklinis skystis. Viską gerai išmaišykite. Įdėkite arbatinį šaukštelį išsijotų miltų ir vėl gerai išmaišykite.

REKLAMA

Skardelę ar lėkštę tinkamą dėti į šaldiklį gausiai pabarstykite semolina miltais. Jei neturite semolina miltų, juos pakeisti galite manų kruopomis ar kukurūzų rupesniais miltais. Ledų kaušelio ar šaukšto pagalba formuokite vienodo dydžio kamuoliukus ir dėkite ant skardos. Suformuotus kukuliukus gausiai apibarstykite miltais ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

Suformuotus ir atšalusius rikotos virtinukus dėkite virti į pasūdytą verdantį vandenį ir išgriebkite vos tik iškils į paviršių. Išvirusius rikotos virtinukus patiekite su raudonuoju pesto padažu ir šiek tiek parmezano sūrio.

Skanaus!

„Gardu gardu“ – šeštadieniais, 10.30 val. per TV3! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų