Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 0.5 vieneto citrinų (žievė)
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų (ant peilio galiuko)
- 500 gramų persikų (švieži)
- 300 mililitrų baltojo vyno (sausas)
- 150 gramų grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Persikus nuplauti, užplikyti karštu vandeniu ir palikti 1 minutei. Tada užpilti šaltu vandeniu, nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti griežinėliais.
Į maža puodą supilti cukrų, vyną, dėti pipirų, pusę smulkintų persikų ir ant mažos ugnies, maišant, virti 5 minutes. Dėti grietinėlę, citrinų žievelę, pilti apie pusė stiklinės vandens ir pavirti iki užvirimo. Viralą greit ataušinti šaltame vandenyje iki kambario temperatūros, o tada dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
Patiekti su likusiais persikais, citrinų balzamu ar mėtų lapeliais.
INGREDIENTAI:
- 0.5 vieneto citrinų (žievė)
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų (ant peilio galiuko)
- 500 gramų persikų (švieži)
- 300 mililitrų baltojo vyno (sausas)
- 150 gramų grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Persikus nuplauti, užplikyti karštu vandeniu ir palikti 1 minutei. Tada užpilti šaltu vandeniu, nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti griežinėliais.
Į maža puodą supilti cukrų, vyną, dėti pipirų, pusę smulkintų persikų ir ant mažos ugnies, maišant, virti 5 minutes. Dėti grietinėlę, citrinų žievelę, pilti apie pusė stiklinės vandens ir pavirti iki užvirimo. Viralą greit ataušinti šaltame vandenyje iki kambario temperatūros, o tada dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
Patiekti su likusiais persikais, citrinų balzamu ar mėtų lapeliais.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą