REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.

REKLAMA

Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Reikės (apie 20 rutuliukų):

20 vnt. minkštų datulių

100 g graikiškų riešutų (+30 g įdarui)

4 š. kakavos miltelių (+ keli šaukštai apvoliojimui) žiupsnelio druskos

apie 3 a. š. imbiero miltelių

Kaip gaminti:

Nuplautas ir nukaulintas datules sudedame į  maisto kombainą ir susmulkiname, kol susimaišys į vieną masę.

Beriame likusius ingredientus (išskyrus įdarui skirtus riešutus) ir pulsuojančiu režimu smulkiname toliau. Galima palikti didesnius ar mažesnius graikinių riešutų gabaliukus. Paragaujame, ir jei norisi, galime pakoreguoti skonį imbieru ar kakava.

REKLAMA
REKLAMA

Gautą masę sudedame į indelį ir palaikome šaldytuve apie 30 min., kad sustingtų ir būtų lengviau formuoti rutuliukus.

Ištraukus iš šaldytuvo, formuojame maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus (jei limpa, rankas sudrėkinkite vandeniu), į vidų įspaudžiame graikinio riešuto gabaliuką (maždaug vienos puselės ketvirtis) ir apvoliojame kakavos milteliuose.

Laikome sandariame indelyje šaldytuve iki 7 dienų.

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir valgykimesveikiau.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų