REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Daugelis tvirtai įsitikinę, jog norint užtikrinti svarbiausių vitaminų ir mineralų balansą organizme, būtina valgyti mėsą. Vis dėlto, vegetarišką mitybą palaikantys sveikatos specialistai teigia, kad tai – tikrų tikriausias mitas ir tvirtina, kad mėsos produktus galima sėkmingai pakeisti ankštinėmis daržovėmis. Artėjant Kalėdoms, dalijamės trimis puikiais receptais, kurie patiks net ir patiems įnoringiausiems šeimos nariams.

Daugelis tvirtai įsitikinę, jog norint užtikrinti svarbiausių vitaminų ir mineralų balansą organizme, būtina valgyti mėsą. Vis dėlto, vegetarišką mitybą palaikantys sveikatos specialistai teigia, kad tai – tikrų tikriausias mitas ir tvirtina, kad mėsos produktus galima sėkmingai pakeisti ankštinėmis daržovėmis. Artėjant Kalėdoms, dalijamės trimis puikiais receptais, kurie patiks net ir patiems įnoringiausiems šeimos nariams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baltymų svarba

Baltymai yra viena vertingiausių maistinių medžiagų ir yra būtini tinkamai organizmo medžiagų apykaitai, kaulų ir raumenų sveikatai. Kuomet ima stigti baltymų, žmogus jaučiasi pavargęs, vangus bei yra linkęs priaugti svorio.

REKLAMA

Vienas iš labiausiai paplitusių baltymų šaltinių yra mėsa, o ypač raudona mėsa. Nors šis maisto produktas ir itin populiarus, deja, yra ir vienas nesveikiausių baltymų šaltinių.

Laukia liūdnos pasekmės

Naujausi tyrimai atskleidžia, kad pacientai, kurie dažnai ir be saiko valgo raudoną, o ypač perdirbtą mėsą, kelia pavojų savo širdies sveikatai.

Tyrimų metu nustatyta, kad jeigu raudona mėsa vartojama kasdien, rizika susirgti širdies ligomis išauga net 12 procentų. Mokslininkai teigia, jog nebūtina mėsos visiškai išbraukti iš meniu, tačiau vertėtų išbandyti kitus maisto produktus, kuriuose gausu baltymų – pupeles ir avinžirnius.

REKLAMA
REKLAMA

Ankštinėse daržovėse yra daug skaidulų ir mažai riebalų, deja, neretai joms paruošti reikia daug laiko, be to, sunku atrasti skanius receptus. Susidūrusiems su šiomis problemomis, „Bonduelle“ siūlo puikią išeitį.

„Bonduelle Vapeur“ linijos įvairios ankštinės daržovės yra ruoštos garuose, turi mažai skysčio ir gali būti naudojamos be jokio specialaus paruošimo. Su „Bonduelle“ ne tik sutaupysite laiko ir pastangų ruošdami valgį, bet ir papildysite organizmą naudingais baltymais.  

Tortilijų suktinukai su kukurūzais ir pupelėmis

Pikantiški, sotūs ir labai skanūs suktinukai, kuriuos ruošti norėsis vis dažniau!

Jums reikės:

  • 5 vienetai  tortilijų  (vidutinio dydžio)
  • 1 skardinė  konservuotų kukurūzų (BONDUELLE)
  • 1 skardinė  konservuotų garuose ruoštų pupelių (BONDUELLE VAPEUR)
  • 200 gramų  kreminio sūrio  (arba tepamo varškės sūrelio)
  • 200 gramų  grietinės  (30 arba 40% riebumo)
  • 2 šaukštai  pomidorų padažo  (arba pomidorų pastos)
  • 4 šaukšteliai  tako prieskonių mišinio  (arba pagal skonį, galima keisti atskirais prieskoniais)
  • 1 šaukštelis  rūkytos paprikos miltelių  (arba saldžios paprikos miltelių)

Visą receptą rasite čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Crostini su avinžirnių ir avokadų užtepėle

Labai skanūs ir sotūs sumuštinukai be mėsos. Beje, šią avinžirnių užtepėlę galima dėti ir į tortilijų suktinukus ar ant kitos mėgstamos duonos.

  • 1 vienetas  prancūziško batono
  • 1 skardinė  konservuotų garuose ruoštų avinžirnių (BONDUELLE VAPEUR)
  • 1 vienetas  avokadų  (didesnio gerai sunokusio arba 2 mažesnių)
  • 3 šaukštai  konservuotų kukurūzų (BONDUELLE)
  • 7 vienetai  saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 sauja  petražolių
  • 2 šaukštai  citrinų sulčių  (arba pagal skonį)
  • 1 šaukštelis  česnako miltelių  (arba 2 išspaustų skiltelių česnako)
  • 1 šaukštelis  rūkytos paprikos miltelių  (arba saldžios paprikos miltelių)
  • pagal skonį  druskos
  • pagal skonį  maltų juodųjų pipirų
  • šiek tiek  alyvuogių aliejaus

Visą receptą rasite čia.

REKLAMA

Sluoksniuotos skumbrės ir avinžirnių salotos

Labai sočios, pikantiškos ir tiesiog tobulos salotos, kurios ne tik nustebins puikiu skoniu, bet ir papuoš šventinį stalą.

  • 2 vienetai  karštai rūkytos skumbrės
  • 2 skardinės  konservuotų garuose ruoštų avinžirnių (BONDUELLE VAPEUR)
  • 1 skardinė  konservuotų žirnelių (BONDUELLE)
  • 3 vienetai  morkų  (virtų, vidutinio dydžio)
  • 3 vienetai  marinuotų agurkų  (arba 2 raugintų)
  • 2 vienetai  kiaušinių  (virtų)
  • 2 vienetai  salierų stiebų
  • pagal skonį  druskos
  • pagal skonį  maltų juodųjų pipirų
  • 2 šaukšteliai  garstyčių  (arba krienų)

PADAŽUI:

  • 200 gramų  majonezo
  • 300 gramų  graikiško jogurto

Visą receptą rasite čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų